ASTANA (AA) - Kazakistan’ın başkenti Astana’da açılan 18. Uluslararası İnşaat Malzemeleri Fuarına katılan Türk şirketleri beton santrali, beton pompası donanımları ve kompresör cihazlarını tanıttı.
Körme Fuar Merkezinde düzenlenen fuarın açılış törenine Hindistan'ın Astana Büyüelçisi Harsh Kumar Jain’ın yanı sıra fuar organizatörleri ve çok sayıda misafir katıldı. 
Açılışın ardından fuarı gezen ziyaretçiler çeşitli inşaat malzemeleri hakkında üreticilerden bilgi aldı.

17 farklı ülkeden gelen 200’den fazla şirketin katıldığı fuarda 8 şirket de Türkiye’yi temsil etti. Beton santrali üretimi yapan bir Türk şirketinin ihracat müdürü Fatih Gökhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır bu fuara katıldığını belirterek, “Pazarı daha da genişletmek amaçlı fuara katılıyoruz. Astana’da EXPO 2017 olacağı için inşaat da hızlı bir şekilde devam ediyor.” dedi. 

 Kazak müşteri sayısının arttığını belirten Gökhan, ekonomik kriz nedeniyle bu sene müşterilerin daha az olacağını tahmin ettiğini söyledi. Fuara katılan başka bir Türk şirketinin satış müdürü Ahmet Nizam ise, Türkiye’de kırma eleme tesisleri ve beton santrali üretimi yaptıklarını belirterek, “Fuara her sene katılmaya ve kendimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Son 6 yıl içerisinde Kazakistan’da 4 büyük kırma eleme tesisini kurduk.” yorumunu yaptı.

Kazakistan’daki ekonomik krizin müşteri sayısını etkilediğini dile getiren Nizam, “Tekliflerimiz üzerine talep edilen malzemelerin kapasiteleri küçülmeye başladı.” şeklinde konuştu.