KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen heyelanla ilgili hasar tespit çalışmaları yürütülüyor.

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Belediye Başkanı Engin Uzuner, DSİ Kastamonu Bölge Müdür Yardımcısı Celalettin Demir ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Aşağıhatıpbağı Mahallesi Abdurrahmanpaşa Caddesi Çatalkaya Sanayi mevkisindeki heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.

Kaymakam Atasoy, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece meydana gelen heyelan nedeniyle 4 evin tahliye edildiğini söyledi. Yoğun yağan karın, havanın birden yumuşaması sonucu hızlı şekilde erimesi nedeniyle heyelanın meydana geldiğini anlatan Atasoy, şöyle konuştu:

"İlçemizde meydana gelen heyelanla alakalı geceden beri yaptığımız çalışmalar devam ediyor. DSİ yetkilileri geldi, AFAD tespitlerini yapıyor. Araçlar, tıkanan yerde çalışmalara başlayacak. Belediye ekipleri alanı temizleyecek. Hepimiz buradayız. AFAD, hasar tespit çalışmalarını bir an önce tamamlayacak. İnşallah yaraların sarılmasıyla alakalı devletimiz tüm gücüyle burada. Vatandaşlarımızın bir an önce mağduriyetini giderip tekrar sağlıklı şekilde hizmet vermelerini sağlamak için el birliğiyle çalışacağız."

Başkan Uzuner ise ilçede etkili olan yoğun kardan sonra heyelanın beklendiğini dile getirerek, tepedeki kanalların tıkanması sonucu derenin yön değiştirerek heyelana yol açtığını kaydetti.

Sanayi esnafından Murat Tokatlıoğlu, 20.00 sıralarında başlayan heyelanın 2 saat sürdüğünü belirterek, "Hemen emniyete telefon ettim ve yardım istedim. Emniyetten geldiler. Bu arada ailelerimizi tahliye ettik" ifadelerini kullandı.

Esnaf Soner Tokatlıoğlu da tamir için iş yerine bırakılan 8 otomobil, 2 traktör, 1 kamyon ve 1 kamyonetin toprak altında kaldığını bildirdi.