Redzepovic, gazetecilere yaptığı açıklamada, grevin 81 gündür devam ettiğini anımsatarak, aradan geçen bu kadar süreye rağmen taleplere ve grevin sürecine ilişkin yöneticilerden cevap alamadıklarını söyledi.
İşçilerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade eden Redzepovic, şöyle konuştu:

"Şirket yönetimini, sendikayla çözüm üretmesi için iş birliğine çağırıyoruz. Grevin bu kadar uzaması, hem işçilerin hem de işverenin aleyhine olan bir durumdur. İnanıyoruz ki, işverenle işçiler birlikte olup bir çözüm noktasına gelebilirler. Bizler, sadece işçilerin işlerine geri dönmesini ve insanca çalışma koşullarına sahip olmasını istiyoruz. Bu noktada, işçilerin haklı grevini desteklemeye devam edeceğiz."

- "Sadece haklarını istiyorlar"

Osman Yıldız da grevin amacının işçilerin alım gücünü artırmak olduğunu vurgulayarak, günlük 8-9 saat çalışan işçinin refah içerisinde yaşaması için çaba gösterdiklerini belirtti.

 İşçilerin sadece haklarını istediğini aktaran Yıldız, "Bu çaba, bu dava dünyanın her yerinde yaşanıyor. Bu arkadaşlarımızı Hollanda'nın en büyük sendikası olarak desteklemek için buraya geldik. Bu grev, sadece burada değil dünya basınında da yer alacak, elimizdeki görüntüleri onlarla da paylaşacağız" dedi.

- "Her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız"

Ağaç-İş Genel Başkanı Mürsel Taşçı ise bir an önce grevin sonlandırılmasını temenni ettiklerini söyledi.

Uluslararası sendikacıların ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Taşçı, şunları kaydetti:

"Bugün şirket yöneticileriyle görüşmeyi planlıyorlar. Bu şirketin diğer ülkelerde de fabrikaları var. O şirketler de bu grevin bir an önce çözülmesiyle ilgili uluslararası enternasyonelimiz, olayı yerinde inceleyip gerekli raporları ilgili yerlere bildirecek. Buradan bir grup arkadaşla Ankara'ya gitmiştik, gerekli girişimlerde bulunmuştuk. İşçiler ve sendika olarak, her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Yeter ki, bu iş yeri çalışmaya üretime başlasın bir önce."