Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly, Belediye Meclis Üyeleri Thorsten Brehm, Kilian Sendner, Andrea Bielmeyer, Michael Bengl ile Dış İlişkiler Daire Başkanı Dr. Norbert Schürgers bulunduğu Nürnberg Heyetine, Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Alperen Erkazancı eşlik etti.

Kardeş şehir ilişkilerini geliştirmek amacıyla yapılan ziyarette Akdeniz Üniversitesi ve Nürnberg’de bulunan üniversiteler arasında yapılabilecek işbirlikleri değerlendirildi.

Nürnberg Heyetine Akdeniz Üniversitesi ile ilgili bilgiler aktaran Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Kardeş şehir Nürnberg de bulunan Friedrich-Alexander Üniversitesi ile öğrenci değişim programları kapsamında ikili anlaşmamız var. Nürnberg’deki diğer üniversitelerle de bağlantı kurmak istiyoruz. Şimdilik iki alanda işbirliğimiz mevcut. Bu işbirliğini diğer alanlara da taşımak istiyoruz.” diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi olarak uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Ünal, “Üniversitemizde 65 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerimiz içerisinde yaklaşık 1600’ü yabancı öğrenci. Uluslararasılaşma hedeflerimiz kapsamında yabancı öğrenci sayılarının daha da artması için çalışıyoruz.”dedi.

Antalya ile 19 yıldır kardeş şehir olduklarını söyleyen Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly, “Antalya’da bulunan çeşitli kurum ve kuruluşlarla gençlik değişim programları, kültür sanat ve spor gibi pek çok alanda ortak çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki yıl kardeşliğimizin 20. yılı. Bu yıla özel olarak çalışmalarımızı daha da kapsamlı hale getirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal karşılıklı hediye takdiminde bulundu.