1973 yılından bu yana sofra, mutfak ve ev tekstili sektöründe hizmet veren Karaca, 2016 yılının son çeyreğine yeni yatırımı ile başlangıç yapıyor. Yıllık 12 milyon adet ürün satışı ve 850 milyon TL’nin üzerindeki grup cirosuyla sektör lideri olan marka, gerçek inciden üretilen “Fine Pearl” yemek takımıyla incinin doğallığını tüketicilerle buluşturuyor. Bu yatırımı ile sofra ürünlerinde Premium segmente yepyeni bir ürün sunan Karaca, dünyada ilk defa 50 ton gerçek inci kullanarak hazırladığı bu büyük yatırım ile odağını yeniliğe ve büyümeye çeviriyor. Bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’ye büyük gurur yaşatmaya hazırlanan Karaca, bir Türk markası olarak dünyada yemek takımı kategorisine yepyeni bir ürün olan Fine Pearl’ü sunuyor. Dünya markası olma hedefiyle çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren marka, sektöre getirdiği yenilikler ve yaklaşımıyla ön plana çıkıyor.

Gerçek inci kullanıldığına dair dünyanın en önemli akreditasyon firması TÜV Rheinland tarafından onaylanan Fine Pearl’ün Ar-Ge süreciyle ilgili Karaca İcra Kurulu Üyesi Sami Hotak, “Karaca ailesi olarak, tasarıma ve markalaşmaya çok büyük önem veriyoruz. Kullanıcılarımıza işlevsel ürünlerin yanı sıra, ilkleri de sunarak fark yaratmayı hedefliyoruz. Fine Pearl yemek takımı da bu hedeften yola çıkılarak hayata geçti. 2012 yılından beri Fine Pearl için AR-GE çalışmaları yürütüyoruz. Yemek takımında inci kullanmak bir hayalken, bunu hayata geçirdiğimiz için çok gururluyuz. Bu meşakkatli süreçte 50’nin üzerinde yurtdışı seyahati gerçekleştirerek, binin üzerinde numune yaptık ve bu zorlu sürecin sonunda Premium bir ürünle karşınızdayız. Bu ürünün Karaca ailesine kattığı prestij ve başarının yanı sıra sektör içinde 300 milyon TL’lik bir iş hacmi yarattık. Fine Pearl yemek takımını Türkiye’den sonra yurtdışı mağazalarımıza da taşıyoruz. Yıllardır Karaca markasına güvenen, ürünlerimizle evlerine değer katan Türk halkına bu gururu yaşattığımız için çok mutluyuz” dedi. Sektör içerisinde artan rekabetin markaları farklılaşma ve değer katma noktasına ittiğini de belirten Hotak, Türkiye pazarında kalıcı olmak için sürdürülebilir ve doğru yatırımların önem kazandığı bir dönemde olduklarını dile getirdi.

2017’de hedef yüzde 30 büyüme
Fine Pearl yemek takımı ile Türkiye’de ve uluslararası arenada dünya markası olma yolunda ilerleyen Karaca, 2017 sonunda yüzde 30’luk büyüme ve 1 milyar 100 milyon TL cirosu ile pazar payını büyütmeyi hedefliyor. Sektördeki başarılarını yurtdışına da taşıyan Karaca, bir ilki gerçekleştirerek yeni ürünü Fine Pearl ile dünya genelinde Türk ürünlerinin pazar payını artırmayı hedefliyor. Ticari potansiyeli yüksek olan ülkelere öncelik veren Karaca, geliştirdiği iş planını uygulayarak Amerika pazarına girmeyi, Avrupa pazarındaki sürdürülebilir başarısını devam ettirmeyi amaçlıyor. Bugün 113 adet konsept mağaza, 1100 adet toptan satış kanalı ve 39 adet franchise mağaza ile Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren ve sektörün lider markası olmaya devam eden Karaca, 2014 yılından bu yana Azerbaycan, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, İran, Gürcistan, Hollanda, Kıbrıs, Kuveyt, Lübnan, Özbekistan ve Suudi Arabistan gibi 29 yurtdışı mağazasıyla da kadınların bir numaralı tercihi olurken, 2016 sonuna kadar yurtdışında açmayı planladığı farklı ülkelerdeki 6 mağazasıyla da hizmet vermeye devam edecek.