İSTANBUL (AA) - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyeleri Kadıköy'de ortak basın açıklaması yaptı.
Kadıköy Belediyesi önünde toplanan grup, "Savaş ve baskı politikalarına hayır, savaşa karşı barışı savunacağız" yazılı pankart açarak İskele Meydanı'na yürümek istedi. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine grup, belediye önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Sekreteri Süleyman Solmaz, "Biz emek ve meslek örgütleri olarak, duyduğumuz sorumluluk gereği gidilen yolun kan ve gözyaşının sel olup akacağı bir yol  olduğunu, bu kirli savaşta çocukların, kadınların, yoksulların, işçilerin, emekçi halk kitlelerinin en ağır bedeller ödeyeceğini bir kez daha yineliyoruz. Savaş ölüm, acı ve gözyaşı, cinayet, baskı şiddet ve sömürünün katmerlenerek artması demektir. Akan kan ve gözyaşlarını durdurmanın tek çaresi bu savaşı derhal durdurmaktır" diye konuştu.

HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise "Bu ülkenin tarihi sadece katliamlar tarihi değil, bu ülkenin tarihi aynı zamanda mücadeleler tarihidir. Bundan sonrasında o kederli yüzleriniz eminim daha fazla mücadeleye, barışa yüzünü dönecek. Bu topraklarda barış, umut, demokrasi ve özgürlük gerçekleşecek. Ben buna yürekten inanıyorum. Savaşa karşı mücadele ediyoruz. Kolay bir şey değil ama hepimizin direnci yüksek ve bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.