İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "28 Şubat onların istediği gibi bin yıl sürmedi çünkü bizler darbeyle bir yere gelinemeyeceğini başından beri biliyor ve buna inanıyorduk. Kendileri de imam hatipli olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının imam hatiplileri kayıp nesil olarak görmemek için verdiği mücadeleler sonunda bugün imam hatipliler yeniden, daha enerjik ve azimli olarak yoluna devam ediyor." dedi.

Kadıköy İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği’nin geleneksel "Kardeşlik İftarı", Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, burada yaptığı konuşmasına, imam hatip okullarının kurulmasında katkısı bulunanlara teşekkür ederek başladı. 

"İmam hatipliler her zaman toplumdaki saygınlığını korudu, her zaman güvenilir gençler olarak parmakla gösterildi" ifadesini kullanan Kaya, 28 Şubat sürecinde imam hatip öğrencilerinin birçok haksızlıkla karşılaştığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"İmam hatipliler olarak sizler çok büyük zorluklar çektiniz, önce başörtüsü yasakları, ardından katsayı mağduriyeti. Okullarınızın kapısında saatlerce, günlerce bekletildiniz. Siz, dönemin yönetim anlayışla mağdur edilmeyi, dışlanmayı tecrübe ettiniz. Hepsine büyük bir olgunlukla, sabırla karşılık verdiniz. Hiçbir şekilde taşkınlık yapmadan, sadece eğitim haklarınıza kavuşmak istediğinizi haykırdınız. İstediler ki başörtülü kızlarımız evlerine kapansın, sokağa bile çıkamasın, eğitimsiz kalıp sosyal hayatın hiçbir alanında kendine yer bulamasın, kariyer yapamasın. Fakat istedikleri olmadı. Sizler hiçbir zaman sindirilmiş nesiller olmadınız, ideallerinizin yok olmasına asla izin vermediniz. 28 Şubat onların istediği gibi bin yıl sürmedi çünkü bizler darbeyle bir yere gelinemeyeceğini başından beri biliyor ve buna inanıyorduk. Kendileri de imam hatipli olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının imam hatiplileri kayıp nesil olarak görmemek için verdiği mücadeleler sonunda bugün imam hatipliler yeniden, daha enerjik ve azimli olarak yoluna devam ediyor."

AK Parti hükümetlerinin, kız çocuklarının eğitim ve sosyal hayata katılması için gece gündüz çalıştığını vurgulayan Kaya, "Bugün, sanattan bilime, kamudan özel sektöre, ticaretten siyasete her alanda kadınlarımızın sömürü ve eşitsizlikten korunması için attığı adımlar Sayın Cumhurbaşkanımızın liderlik ettiği hareketin başarısıdır." dedi.

Fatma Betül Sayan Kaya, kadınlara kamuda başörtüsüyle çalışma hakkının verilmesinin ve başörtüsüyle milletvekili olabilmenin AK Parti iktidarıyla mümkün olduğunu dile getirerek, "Ben de zamanında başörtüm nedeniyle haksız bir şekilde ayrımcılığa maruz kaldım. Ama elhamdülillah bugün seçilmiş bir milletvekili, bakan olarak aranızdayım." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, bu okuldan mezun olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, Bakan Sayan'a plaket sundu.

İftar programına yazar-akademisyen Prof. Dr. Ümit Meriç de katıldı.