JCR Eurasia Rating, Katmerciler’in konsolide yapısını ve mevcut tahvil ihraçlarının nakit akımlarını periyodik gözden geçirme sürecinde, şirketi yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek Uzun Vadeli Ulusal Not ve görünümünü “BBB+ (Trk) / Stabil” seviyesinden “A- (Trk) / Stabil” seviyesine yükseltti. Şirketin Uzun Vadeli Uluslararası yabancı ve yerli para not ve görünümü ise “BBB- / Stabil” olarak teyit edildi. 
Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, ulusal ve uluslararası ölçekte uzun yıllardır devam eden sıkıntılı döneme rağmen JCR’dan gelen bu değerlendirmenin anlamlı ve önemli olduğunu belirtti. Şirketin notunu yükselten bu pozitif değerlendirmenin yatırımcı ve hissedarlar açısından güveni artıran bir anlam ifade ettiğini vurgulayan Katmerci, sağlıklı ve istikrarlı bir şirket olarak, sürdürülebilir ve karlı büyüme stratejisinin meyvelerini her alanda toplamaya devam ettiklerini ifade etti. 

Araç üstü ekipman sektöründeki uzun yıllara dayanan tecrübeleriyle Türk savunma sanayinin yeni ve dinamik gücü olma yolunda önemli adımlar attıklarını kaydeden Katmerci, iki alanda da sağlıklı büyüme trendini devam ettirmeyi hedeflediklerini belirtti. 

Katmerciler Hakkında

1985 yılında kurulan Katmerciler, 30 yılı aşkın köklü tarihiyle Türkiye araç üstü ekipman sektörünün lideri ve en büyük ihracatçısı. Türk savunma sanayinin yüzde 100 yerli sermayeli şirketi olarak 2010 yılından bu yana savunma ve güvenlik sektöründe de yerini almış durumda.

Türkiye’nin en büyük şirketlerinin yer aldığı “İstanbul Sanayi Odası Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi (İSO 500)”, en büyük ihracatçılarının yer aldığı Türkiye İhracatçılar Merkezi En Büyük 1000 İhracatçı (TİM1000)” ve Ege’nin en büyük şirketlerinin yer aldığı “Ege Bölgesi Sanayi Odası En Büyük 100 Şirket (EBSO100)” listelerinde bulunuyor. Halka açık şirket 2010 yılından bu yana Borsa İstanbul’da işlem görüyor. 

50’yi aşkın ülkeye ihracatı olan şirket, Ortadoğu, Afrika, Balkanlar ve Kafkasları içine alan geniş coğrafyada bölgesel bir marka olarak yakından tanınıyor.