Tarihi modele saygı duruşundan öteye geçen yeni Jaeger-LeCoultre Polaris koleksiyonu, birbirinden farklı serileriyle tam teşekküllü bir saat ailesi olarak Memovox Polaris’in ruhunu günümüzün girişimci erkeğine uyarlıyor: Üç saat ibreli otomatik, kronograf ve dünya saatli kronograf serilerinin yanı sıra vintage duygusunu daha derinden hissettiren iki model Jaeger-LeCoultre Polaris Date ve Jaeger-LeCoultre Polaris Memovox gibi. Tüm mekanik mekanizmalarını kendisi üreten Jaeger-LeCoultre’un saat yapımcılığındaki yüksek bilgi, ‘know-how’ ve becerisini, günümüz erkeğinin talep ettiği dayanıklılık, tasarım estetiği ve sportif zarafetle bir araya getiren Jaeger-LeCoultre Polaris koleksiyonu hareketli yaşam tarzının sembolü haline geliyor. Tarihi Memovox saatinin 50’nci yıldönümü dolayısıyla hazırlanan limitli edisyon modelle birlikte bu yıl beş farklı modelle saat pazarına sunulan oluşan Jaeger-LeCoultre Polaris koleksiyonu sportif zarafeti yeniden tanımlıyor.

Jaeger-LeCoultre Polaris’in Tasarımı

Yeni Jaeger-LeCoultre Polaris koleksiyonu Grande Maison’un saat yapımcılığı geleneğini ve detaylara gösterdiği olağanüstü özeni en iyi biçimde yansıtırken, klasik dokunuşlar barındıran modern-sportif fakat aynı zamanda son derece zarif saatler sunuyor. Orijinal Memovox Polaris’in siyah kadranına karşın yeni Jaeger-LeCoultre Polaris’in kadranları hem siyah hem de okyanus mavisi tonlarıyla daha şehir şıklığı hissi veriyor. Zarif spor saatler için tasarlanan orantılarıyla Jaeger-LeCoultre Polaris koleksiyonunun kasaları da yepyeni. Zımparalanmış ve elde parlatılmış yüzeyler ile keskin, çıkıntılı boynuzlar ve ince, yuvarlak bezeller çarpıcı bir kombinasyon oluşturuyor. 1968 tarihli modelin simgesi olan iri kurma tepeleri yeniden tasarlanarak daha iyi bir tutuş için geliştirildi. Yeni koleksiyondaki üç modelde bulunan şeffaf kasa arkaları yüksek saatçilik örneği mekanizmaları gözler önüne sererken, Jaeger-LeCoultre logosuyla süslü osilasyon ağırlığıyla tamamlanıyor.

Yeni tasarlanan üç zincir sıralı metal bilezik parlatılmış ve zımparalanmış yüzeyleriyle ergonomik ve rahat. Modeller kolayca değiştirilebilen timsah derisi ve dana derisi kayışlarla sunuluyor. Yıllanmış deri patinalı dana derisi kayışların açık ve koyu kahverengi versiyonları mevcut. Deri kayışlardaki görsel olarak daha iddialı tasarlanan yeni katlanır tokaların parlatılmış ve zımparalanmış yüzeyleri kasa tasarımını tekrar nitelikte.