10. Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı (Eurosaia AGROEXPO) ve 6. Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı (Animal EXPO) İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda başladı. 
Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye bünyesinde kurulan Tarım Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışmalarla İzmir'in tarım ve hayvancılıkta bir marka haline geldiğini söyledi.

Fuarı organize eden şirketin yönetim kurulu başkanı Fatih Tan ise 700’ün üzerinde firmanın katıldığı fuara 150 bine yakın ziyaretçinin beklendiğini, kısa zamanda hızla büyüyen fuarın gelecek yıl yeni fuar alanıyla birlikte dünya çapında iddia sahibi olacak büyüklüğe kavuşacağını dile getirdi.

Açılışta CHP İzmir Milletvekili Alaaddin Yüksel, Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu Başkanı Markus Rediger ile Ari ve Onay Belgeli Süt Üreticileri Derneği (ARİSÜD) Başkanı Melih Kırkpınar da konuşma yaptı.  

Konuşmalar sonrası Altın Çan İnek Güzellik Yarışması yapıldı. 51 hayvancılık işletmesinden seçilen 3 ineğin katıldığı yarışmada jüri, ineklerin fiziksel özellikleri ve süt verimlerini dikkate alarak değerlendirmede bulundu.

Yarışma sonucu Kırkpınar Çiftliğine ait 60 litre süt verimine sahip "Sultan" isimli inek birinci seçildi. Özel olarak üretilen altın çan takılan inek, daha sonra açık artırmayla 10 bin 500 liraya satıldı.