İZMİR (AA) - İzmir'de bin 485, Manisa'da ise 3 bin 268 asker için yemin töreni düzenlendi.

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan bin 485 asker için İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Tuğgeneral Süleyman Önder Kışlasında gerçekleştirilen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 364. dönem asteğmen adayları, 20'nci dönem sözleşmeli erler ile 1996/3 tertip erler yemin etti.

Yemin eden askerler adına birliğine ilk katılan ulaştırma er İbrahim Burak Zaza, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, eğitimlerini başarıyla tamamlayan personele belgelerini verdi.

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Ulaştırma Albay Nurettin Kutluyuva, geçmişte vatani görevlerini aynı birlikte yapan askeri personelin babalarına katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.  

Albay Kutluyuva, yaptığı konuşmada, ant içme törenini gururla gerçekleştirdiklerini ve Türk askeri olmanın bir onur olduğunu ifade ederek "Askerlik göreviniz, ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Artık kutsal görev sırası sizdedir. Silahlı kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak, sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum." dedi. 

Törende, Ulaştırma Marşı'nın okunmasının ardından eğitimlerini tamamlayan askerler, tören geçişi yaptı. Aileler, tören geçişi sırasında sevgi gösterisinde bulunarak "En büyük asker bizim asker" sloganı attı.

Tören geçişinin ardından aileler çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi.

- Manisa

Öte yandan, Manisa'da 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 140'ı kısa dönem er olmak üzere 3 bin 268 asker için ant içme töreni düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, 140'ı kısa dönem er ve 3 bin 128'i 1996/3 tertip 1. kademe er, silah ve Türk bayrakları ile donatılmış masaların çevresinde ant içti.

Birliğe ilk katılan askerlerin yaş kütüğüne dönem plaketi çakması ardından, spor ve bakım branşlarında, başarı gösterenlere belge ve ödülleri verildi. 

Geçmişte vatani görevlerini Manisa'da aynı birlikte görev yapan 21 askeri personelin babalarına da katılım belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, törende yaptığı konuşmada, askerlere seslenerek "Parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Silahlı kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Yemininiz size, ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce ulusumuza hayırlı olsun" dedi. 

Ant içen askerlerin tören geçişiyle tamamlanan program sonunda aileler çocuklarıyla hasret giderdi.