İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile İŞ-KUR İzmir ve Manisa İl Müdürlükleri arasında imzalanan protokol gereği, orman bölge müdürlüğünün İzmir ve Manisa'daki fidanlıklarında, mesire yerlerinde, orman alanlarında 8 bin kişi işe alınacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Orman Bölge Müdürü Vekili Muhsin Köse, 8 bin kişinin 6 ay boyunca mesire yerlerinin temizliğinde ve ağaçlandırma çalışmalarında görev alacağını söyledi. 

Manisa için 3 bin, İzmir için de 5 bin kişiye iş vermeyi planladıklarını kaydeden Köse, başvuruların bugünden itibaren il merkezlerindeki orman işletme müdürlüklerine ya da ilçelerdeki orman işletme şefliklerine yapılacağını belirtti. 

Köse, başvurusu değerlendirilenlerin 1 Nisan'dan itibaren işe başlayacağını, başvuru sahiplerinin ikamet adreslerine göre çalışma yerlerinin belirleneceğini, mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılması için geliştirilen projelere her zaman destek vereceklerini sözlerine ekledi.