İSTANBUL (AA) - Yaşlılar Haftası dolayısıyla Taksim'de etkinlik düzenlendi. 

Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul Müdürlüğü yetkilileriyle bir grup huzurevi sakini, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından, terör saldırılarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okundu.

 Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul Müdürü Önal İnaltekin, programda, aileyi destekleyerek tüm bireylerin bir arada bulunmasını ve genç kuşakların, yaşlıların bilgeliğinden istifade ederek yollarına devam etmesini istediklerini söyledi.

Toplumun, ister ailesinin yanında, isterse huzurevlerinde kalan büyüklerine çok iyi bakmakla yükümlü olduğunu belirten İnaltekin, "O ayaklı, canlı kütüphaneler konumundaki yaşlı değerlerimizi sürekli dinlemek, gençlerimizin herhalde çok büyük ödevidir. Çünkü biz büyüklerimizle varız. Onlarla bizim medeniyetimiz, kültürümüz gelecek kuşaklara aktarılıyor. Bu nedenle ben çok kıymetli büyüklerimizin karşısında saygıyla eğiliyorum." dedi. 

Sultangazi Huzurevinde kalan 70 yaşındaki Şenay Akyürek ise kendilerini hatırlayan ve önemseyen yetkililere teşekkür etti.

Yaşlılığın aslında özgürlük olduğunu aktaran Akyürek, "Oğlumu evlendirdim ve eşine teslim ettim. Torunlarım da büyüdü. Artık ben de devletime güvendim. Kendi yaşıtlarımla birlikte etkinlikler yaptığım bir yerdeyim. Kendimi devletimizin şefkatli ellerine teslim ettim. 20 yaşındayken, bir huzurevinde huzur bulacağım aklıma gelmezdi." diye konuştu.

Akyürek, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürün ve değerlerin gelecek kuşaklara taşınmasını sağlayan kişiler olduğunu anlatarak, gençlerden duydukları bir çift tatlı sözle çok mutlu olduklarını kaydetti.