İstanbul Valisi Vasip Şahin, Cağaloğlu'ndaki valilik binasında yapılan toplantıdaki konuşmasında, seçim döneminin başladığını ve sürecin devam ettiğini söyledi. 
Toplantıyı, seçim güvenliğine yönelik tedbirleri konuşmak amacıyla düzenlediklerini belirten Şahin, ayrıca, parti yetkililerinin de görüşlerinini alıp, bu doğrultuda yapılması gerekenleri yapmaya çalışacaklarını aktardı. 

Toplantının verimli geçeceğine inandığını anlatan Şahin, "Seçim güvenliği noktasında sorumluluk taşıyan birimler olarak amacımız, vatandaşımızın iradesinin, özgür şekilde, baskı ve etki altında kalmadan sandığa tam olarak yansımasını sağlamaktır. Bu irade doğrultusunda, ülkemizin yönetiminin şekillenmesinin sağlanmasına güvenlik noktasında yardımcı olmayı amaçlıyoruz" dedi.

Vali Vasip Şahin, seçimlerin hakim gözetiminde ve seçim kurullarınca yürütüldüğünü anımsatarak, "Bize düşen, seçimlerin güvenlik içinde geçmesini sağlamak ve milli iradenin sandığa tam yansımasını etkileyebilecek, engelleyebilecek birtakım yan etkilerin önlenmesine yöneliktir. Ümit ediyorum ki, bundan öncekilerde olduğu gibi bu seçimde de milletimizin iradesini en güzel şekilde sandığa yansıyacak" diye konuştu.

Millet ve ülke adına seçimlerde en güzel sonucun çıkacağına inancının tam olduğunu vurgulayan Şahin, "Bu süreci yönetirken en büyük katkı ve desteği sizden aldık ve  bundan sonra da alacağımıza inanıyorum. Diyalog ve işbirliği halinde bu süreci yürütmek istiyoruz. Sizler de dileklerinizi bize bildirirseniz, biz de onları yasal yetkiler çerçevesinde karşılamaya çalışırız" ifadelerini kullandı.  

Toplantıya, parti il başkanları ve yetkililerinin yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Geçim, sorumlu vali yardımcıları, emniyet ve jandarma şube müdürleri katıldı.