İstanbul'da beklenen kar yağışı etkili olmaya başladı. 

Kent genelinde öğle saatlerinde yağmur şeklinde başlayan yağış, akşam karla karışık yağmur şeklinde görüldü. Kentin batı kesimlerinde ve yüksek yerlerde yoğun olarak görülen yağış, kimi ilçelerde kara dönüştü. 

Etkisini göstermeye başlayan kar nedeniyle Başakşehir, Beylikdüzü, Avcılar ve Esenyurt'un bazı bölgelerinde yolların karla kaplandığı görüldü. Anadolu Yakası'nda ise Kartal, Kadıköy, Sancaktepe ve Üsküdar'da etkili olan kar, sürücülerin zor anlar yaşamasına sebep oldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine ait araçlar da ana yollarda oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı. Önemli kavşaklarda, yolda kalma ve kaza ihtimaline karşı, kurtarıcı ve çekici araçların beklediği görüldü. 

Evlerine gitmek isterken karla karışık yağmur ve kara yakalanan kimi vatandaşlar ise otobüs durakları ile iş yerlerine sığındı.

Ayrıca, İDO'nun saat 22.00'de yapılması planlanan Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü seferi iptal edildi. 

AKOM 'alarm' durumunda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, tüm önlemlerin alındığı ve AKOM'un ilgili tüm birimlerin katılımıyla 'alarm' durumuna geçtiği kaydedildi.

Açıklamada, yol bakım ve altyapı koordinasyon, itfaiye, zabıta, sağlık ve sosyal hizmetler, park bahçe, yeşil alanlar, destek hizmetleri daire başkanlıkları, İETT, İSKİ, atık yönetimi, trafik, kırsal hizmetler destek, veteriner hizmetleri müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım AŞ, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ ve sorumlu müdürlerin AKOM yönetim masasında 24 saat esasına göre görev yapacağı aktarıldı.

Belediyenin karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personelle 4 bin kilometre yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapacağı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Tüm araçlar, araç takip sistemiyle anlık olarak AKOM'da takip edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatlarıyla köylerde oluşturulan 'traktör kar kürüme ekipleri' muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açmak için görev yapacak. 52 kilometre uzunluğundaki metrobüs yolu 32 araçla sürekli ulaşıma açık tutulacak. İETT, pazartesi günü için ek otobüs seferleri koydu. Metro seferleri ise sıklaştırılacak. Buzlanma erken uyarı sistemiyle ani hava soğumaları ve buzlanma durumları önceden tespit edilerek ilgili birimler uyarılacak."

Açıklamada, depolarda tuz ve solüsyonların hazır bekletildiği, kritik kavşaklarda 52 kurtarıcı ve çekicinin görev alacağı, ayrıca ilçe belediyelerinde 24 saat nöbetçi ekip bulunacağı kaydedildi.


AA