Beyazıt Vezneciler'de çevik kuvvet polislerini taşıyan araçların geçişi sırasında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Terör saldırısının ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Bölge güvenlik çemberine alındı
Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşalttı.

Polis, patlamanın ardından bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Olay yerine sadece emniyet ve sağlık ekiplerinin girmesine izin verildi. Patlamanın meydana geldiği cadde trafiğe kapatılırken, Yenikapı-Hacıosman metrosunun Vezneciler istasyonu bir süre hizmet veremedi. 

Vali Şahin: 7 polis şehit oldu, 4 vatandaş hayatını kaybetti
İstanbul Valisi Vasip Şahin, beraberindeki yetkililerle bölgeye gelerek, incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, şunları kaydetti: "Bugün saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen çevik kuvvet polisimizi taşıyan araçlara, bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinde 7 polis, 4 vatandaşımız hayatlarını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 36 kişi de yaralanmıştır. Bunlardan şu anda durumu ağır olan 3 kişidir. Konuyla ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Daha detaylı bilgileri size ayrıca gelişmeler oldukça vereceğiz." Yaralıların hepsinin hastaneye kaldırıldığını ifade eden Şahin, "Şu anda olay yerinde yaralımız yok. Olay olur olmaz yaralılar anında hastanelere ulaştırıldı. Başsavcılığımız, bir savcımızın başkanlığında bir ekiple konuyla ilgili adli incelemelerine devam ediyor." diye konuştu. Şu andaki tespitlere göre bombalı araç saldırısının yaşandığını dile getiren Şahin, kontrollü patlamanın sebebine ilişkin soru üzerine, "O tedbir gereği. Olaylar sırasında şüpheli herhangi bir şey olduğunda, bu tür olağan çalışmalardır. Birazdan kontrollü patlatma yapılacak. Herhangi başka bir şey yok." bilgisini verdi.

Başbakan Yıldırım saldırıya ilişkin bilgi aldı
Başbakan Binali Yıldırım'ın İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşmesi sona erdi. Çankaya Köşkü'nde, basına kapalı gerçekleştirilen görüşme 30 dakika sürdü. Görüşmeye, daha sonra Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı. Öte yandan Başbakan Yıldırım, telefonla görüştüğü İstanbul Valisi Vasip Şahin'den saldırıya ilişkin bilgi aldı. 

Yayın yasağı
Bu arada, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yayın yasağı kararı alındı.