Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak biz 2 milyon dolarlık bir katkıyla İslam İşbirliği Teşkilatı'na böyle bir bağışta bulunacağız. Bunun 1,8 milyon doları Genel Sekreterliğe, 100 bin doları İnsan Hakları Komisyonuna, 100 bin doları İslami Dayanışma Fonuna olmak üzere teşkilata, toplam 2 milyon dolar gönüllü katkı taahhüdümüzü açıklıyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İİT 13. Zirvesi'nde yapılan "İİT'ye Destek Bağışları Oturumu'nda" konuştu.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz burada teşvik olması bakımından maddi bağışta bulunacak olan ülkelerimiz ne kadar bağışta bulunacaklarını burada açıklarlarsa bence bu isabetli olur. Açıklayamayacak ülkelerimiz de bunu 3 ay içerisinde İİT'ye bildireceklerse, onu daha sonra bildirirlerse, bu da çok çok hayırlı olur. Çünkü bir yerde teşkilatımız da kendi bütçesini, çalışmalarını bütçeye göre yapacaktır. Bir bütçenin oluşması, gerçekleşmesi onun çalışmalarını, bütün aktivitelerini de geleceğe yönelik teşvik bakımından isabetli olacaktır. Türkiye olarak biz 2 milyon dolarlık bir katkıyla İslam İşbirliği Teşkilatı'na böyle bir bağışta bulunacağız. Bunun 1,8 milyon doları Genel Sekreterliğe, 100 bin doları İnsan Hakları Komisyonuna, 100 bin doları İslami Dayanışma Fonu'na olmak üzere teşkilata, toplam 2 milyon dolar gönüllü katkı taahhüdümüzü açıklıyoruz."

Erdoğan, aidatın da sürekli olarak ödendiğini belirterek, "Şu ana kadar da Türkiye'nin aidat borcu söz konusu değildir. Aidat borcumuzu da hamdolsun yoktur. Aynı şekilde arzu eden ülkeleri de taahhütlerini şimdi burada açıklamaya davet ediyordum. Kendilerinden bunu duymak hayırlı olacaktır, isabetli olacaktır" şeklinde konuştu.

"Filistinli kardeşlerimizi bugüne kadar asla yalnız bırakmadık"
Erdoğan, "Kabul ettiğimiz Filistin kararı, Filistinli kardeşlerimizin göstermekte olduğu onurlu direnişe İslam dünyası olarak verdiğimiz desteğin bir kez daha en üst düzeyde ispatıdır, en üst düzeyde ifadesidir. Filistinli kardeşlerimizi bugüne kadar asla yalnız bırakmadık. İnşallah hiçbir zaman da yalnız bırakmayacağız." dedi.

"Aldığımız kararlar milyarlarca insana umut vermiştir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğudan batıya, kuzeyden güneye gözlerini İstanbul'a, bizlere çeviren İslam aleminin içinde bulunduğu zor şartların aşılmasında ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey; birlik, beraberlik ve dayanışmadır. Zirve sırasında sergilediğimiz kardeşlik tablosu ile tüm Müslümanlara ve insanlara önemi mesajlar verdiğimizi düşünüyorum. Burada aldığımız kararlar milyarlarca insana umut vermiştir. Şunu asla unutmamalıyız, yeryüzünde bir kişi bile haksız yere acı çekiyorsa, zulüm görüyorsa bu sayı çok fazladır." diye konuştu.