Uzun süredir hastanede tedavisi süren Arıkan, yaşam mücadelesini kaybetti. ÖZDEBİR'in kurucusu ve ilk başkanı olan İbrahim Arıkan, eğitim dünyasını yakından tanıdığı bir isimdi. 
 
Arıkanlı Holding'ten yapılan açıklamada "Arıkanlı Holding'ten yapılan açıklamada "Şirketlerimizin kurucusu ve eğitim gönüllüsü Sayın İbrahim Arıkan'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Vizyonu ve şirketlerimizi çok önemli noktalara taşıyarak, tüm çalışanların gönlünde taht kuran değerli büyüğümüz İbrahim Arıkan'a Allah'tan rahmet dileriz" denildi.
 
22 Ocak 1941 tarihinde doğan Arıkan’ın cenazesi için ilk tören  4 Şubat Perşembe günü saat 12:00’da MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde yapılacak. Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından, İbrahim Arıkan son yolculuğuna uğurlanacak.
 
İBRAHİM ARIKAN KİMDİR?
 
İbrahim Arıkan 22 Ocak 1941 tarihinde Yozgat'ın Sorgun ilçesinin (okulu olmayan) Salur köyünde doğdu. İlkokul öğretmeni olmak üzere sınavla Mimar Sinan Ögretmen Okulu'na girdi. Okuldaki başarılarından dolayı lise öğretmeni olarak yetiştirilmek üzere Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'na seçildi. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'nu ve Fen Fakültesi Fizik-Matematik Bölümü'nü 1968 yılında tamamlayarak fizik öğretmeni oldu.1968-1971 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nde asistanlık görevini yürüttü.
 
MEF DERSHANESİNİ KURDU
 
1972 yılında Arıkanlı Holding'in ilk yapıtaşı olan MEF (Modern Eğitim Fen) Dershanesi'ni kurdu. 1982'de, Türkiye'deki ilk profesyonel kargo taşımacılığı şirketi olan Yurtiçi Kargo A.Ş'yi, 1996 yılında okul öncesi, ilköğretim,lise ve uluslararası okullar grubundan oluşan MEF Okulları'nı kurdu. 11.02.1996 tarihinde tüm şirketlerini, Arıkanlı Holding A.Ş şemsiyesi altında topladı.
 
"Eğitim", "Taşımacılık", "Medya ve Yayıncılık", "Turizm ve Sağlık", "Enerji", "Organik Tarım", "Sigortacılık" ve "Sanayi ve İnşaat" alanlarında yatırımlar yapan Arıkanlı Holding; 24 şirketi kapsamaktadır.


MİLLİYET