Nükleer müzakereler kapsamında İsviçre'nin Lozan kentinde 31 Mart'ta varılması planlanan çerçeve anlaşma için pazartesi gününden beri ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmeler yapan Zarif, görüşmelerin yapıldığı Beua Rivage Palace Oteli'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
Zarif, bu haftaki görüşmelerin sona erdiğini belirterek, "Nevruz'u kutlamak için şimdilik ayrılıyoruz. Görüşmeler iyiydi. Birçok konu üzerinde görüştük ve sonuçlarını aldık. Bundan sonraki adımı artık 5+1 ülkeleri atmalı" diye konuştu. 

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı ise görüşmelerin 25 Mart'ta tekrar İsviçre'de devam edeceğini ifade etti. 

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ise daha önce gazetecilere yaptığı açıklamada, "Görüşmelere ara veriyoruz. Gelecek hafta yine geleceğiz. Çok fazla ilerleme kaydettik" demişti.

İran'ın nükleer kapasitesiyle ilgili görüşmelerde daha önce nihai anlaşmaya varılamamış, müzakereler 1 Temmuz 2015 tarihine kadar uzatılmıştı. İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin daimi beş üyesi ABD, Rusya, Fransa, Çin ve İngiltere ile Almanya'dan oluşan 5+1 ülkeleri arasındaki müzakerelerde 31 Mart'a kadar çerçeve anlaşmaya varılması hedefleniyor.