EDİRNE (AA) - İpsala Kaymakamlığı, İpsala pirincinin tanıtımı için kampanya başlattı. 

İpsala Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mümin Kurtuldu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında İpsala pirincinin tanıtımını yapmak amacıyla yetiştirdikleri ürünü yurdun dört bir yanına özel çuvallarla yolladıklarını söyledi.

"İpsala pirinci sofralarda bir'inci'" sloganını ve kişiye, kuruma özel ismi makinelerde çuvallara işleyerek, pirinci bu şekilde hazır hale getirdiklerini kaydeden Kurtuldu, "Türkiye'nin tek tescilli pirinci bunu fazlasıyla hak ediyor. Özenle belirlenen adreslere pirinçler yollanıyor. İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir’in destekleri ile alınan bilgisayar destekli nakış makineleri sayesinde seri üretime geçtik ilçemizde yaklaşık 30 kadınımıza iş imkanı sağlıyor, aile ekonomilerine katkı sağlıyoruz. Günde 150, haftada 1000 torba üretimi gerçekleştirebiliyoruz. Şu an siparişlerimiz yoğun ve etraftan çok talep almaktayız. Firmaların tanıtımına da bu torbalar sayesinde katkı sağlıyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı'nın 96'ncı kuruluş yıl dönümüne özel bazı torbalara kurumun ismi nakşedilerek hazırlanan paketler AA Genel Müdürlüğü'ne yollandı.