Ağ çözümleri alanında dünyanın lider üreticisi TP-Link® yetkilileri, yeni satışa sunulan iPhone 7 modeli başta olmak üzere bazı akıllı telefon modellerinin yeni nesil kablosuz ağ standardı olan 802.11ac desteği ile satışa sunulduğuna dikkat çekerek, bu telefonların gerçek iletişim performansını deneyimleyebilmek için kullanıcıları uyarıyorlar. AC destekli iPhone 7 ve benzeri telefonların WiFi gücünün, yeni nesil MU-MIMO (Çok Kullanıcılı-Çoklu Giriş ve Çoklu Çıkış) teknolojili modem/router’lar ile yaşanabileceğini belirtiyorlar.

TP-Link Teknik Müdürü Önder Tayanç, MU-MIMO teknolojisinin modem/router’ların birden fazla cihazla iletişim kurmasını sağladığını belirterek, “Bu teknolojiye sahip modem ya da router’lar, birden fazla cihaza eşzamanlı olarak tam performanslı hizmet verebiliyor; cihazların router ile haberleşmesi için kuyruğa girmesi gerekmiyor. Bu da yüksek bağlantı hızından tüm cihazların yararlanması anlamına geliyor” diyor. AC destekli, MIMO teknolojili telefonların, MU-MIMO teknolojisine sahip olmayan modem/router aracılığıyla WiFi’a bağlanmak istediğinde, sıraya girmek zorunda kalacağını söyleyen Tayanç, “Bu da yüksek hızdan her zaman tam olarak yararlanamamak anlamına geliyor. iPhone 7 başta olmak üzere bu özelliğe sahip telefonların iletişim gücünden tam yararlanabilmek için mutlaka MU-MIMO özellikli modem/router’ların kullanılması gerekiyor” diyor.

Kablosuz ağ konusunda gelişmiş ürün yelpazesiyle kullanıcılara çeşitlilik sunan TP-Link’in şu anda Türkiye’de satışta olan Archer VR2600 model modem/router’ı MU-MIMO teknolojisine sahip, son derece güçlü özellikli bir ürün.

Ayrıntılı bilgi için:
http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-15_Archer-VR2600.html