İnci Holding iştiraki olarak akü sektöründe ilklere imza atan İnci Akü, pazar payını genişletmek ve uluslararası ligde Türkiye’yi daha güçlü temsil edebilmek için geçen yıl ortaklık anlaşması yaptığı Japon akü devi GS Yuasa ile yeni başlangıçlara yol alıyor. Sektörünün ilk Ar-Ge Merkezi’ni kuran İnci Akü, ses getiren ortaklıktan sonra İnci GS Yuasa olarak Ar-Ge Merkezi belgesini yeniledi.

 

Üretimini 80’den fazla ülkeye ihraç eden ve ‘sektörün ihracat lideri’ unvanını 7 yıldır koruyan şirket sektörüne değer katan inovatif faaliyetleri İnci GS Yuasa Ar-Ge Merkezi çatısı altında sürdürecek. İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, İnci GS Yuasa adıyla yenilenen Ar-Ge Merkezi belgesini dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin elinden aldı.

 

İnci Holding’in Türkiye ekonomisine ve sektöre değer katan faaliyetlerinin bir kez daha tescillenmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Neşe Gök “Holdingimiz çatısı altında yer alan tüm markalarımız ile Türkiye ekonomisi için üretmeye devam edeceğiz. Topluma karşı sosyal ve ekonomik görevlerimizin bilincindeyiz. Ulusal ve uluslararası iş ortaklıklarımız ile ülkemizi hak ettiği yere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. İnci GS Yuasa olarak yenilediğimiz belgemizle Ar-Ge Merkezimizde, yenilikçi teknoloji ve patentlerle katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesine devam edeceğiz” dedi.

 

İnovasyondaki iddiasını 2014’te düzenlenen İnovalig yarışmasında aldığı birincilikle kanıtlayan İnci GS Yuasa’nın İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik de inovasyonu şirket kültürü olarak benimsediklerini söyledi. Cihan Elbirlik, “İnci Akü markamızla birçok alanda sektör öncüsü olarak yer alıyoruz. Ar-Ge Merkezi’mizde güçlü ekibimizle bugüne kadar 73 patent, faydalı model ve endüstriyel tasarıma imza attık. Ses getirecek çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz. Yenilikçi bakış açımızla yaptığımız yatırımların karşılığı olarak aldığımız ödüller bizi çok gururlandırıyor ve motive ediyor. Gelişme odaklı bakış açımızla, sektörde ilklerin ve yeniliklerin elçisi olmaya; aldığımız derecelerle hedefe ilerlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.