KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, imam hatip okullarının bilimsel, kültürel, sportif ve dini çalışmalarını tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin ilahilerin yanı sıra tef eşliğinde söylediği rap şarkıları ilgi gördü.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından ortaklaşa düzenlenen İmam Hatip Okulları Bilim Kültür ve Kariyer Günleri etkinliği, Mimar Sinan Parkı'nda başladı. 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı, açılışta yaptığı konuşmada, imam hatip okullarının önünün 28 Şubat sürecinde kesildiğini ve yaklaşık 10-15 yıl inkıtaya uğradığını söyledi.

Daha sonra hızlı bir faaliyete geçildiğini belirten Tatlı, "Kayseri'de de 16 olan lise sayımızı 36'ya çıkardık. İmam hatip ortaokulumuz yokken bugün 54 okulumuz var. Hedefimiz, yürüme mesafesinde, bütün mahallelerde imam hatip ortaokulu açmak." dedi. 

TÜGVA İl Temsilcisi Ahmet Hidayet Kiraz da 1997'ye kadar bin 102 okulda 500 binden fazla öğrenciye ulaşan imam hatip okullarının öğrenci sayısının, "28 Şubat darbesinden" sonra dünyaya hakim güç odakları tarafından 10 binin altına kadar geriletildiğini ileri sürdü. 

Bugün, imam hatip okullarının ve öğrenci sayılarının 1997'deki sayıları geçmesinin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Kiraz, "İmam hatiplerden güçlü bir imanla, ihlasla, mücadele azmiyle yetişmiş nesiller bilim dünyasının her alanında öncü, endüstrinin her alanına hakim olacak, ekonomileri ayağa kaldıracak altın nesiller yetiştirerek Allah'ın yer yüzündeki halifesi olmaya aday olacaklardır." ifadesini kullandı. 

Konuşmaların ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler seslendirildi, sema yapıldı. Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri "Dombra" şarkısını seslendirdi. 

Etkinlikte, 52 imam hatip ortaokulu ve 36 imam hatip lisesi, kurulan çadırlarda bilimsel, kültürel, sportif ve dini çalışmalarını sergiliyor. Etkinlikte, öğrencilerin ilahilerin yanı sıra tef eşliğinde söylediği rap şarkıları da ilgi gördü. 50 Yıl. Dedeman İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin söylediği "Ben İnanıyorum" adlı şarkı, çadırları ziyaret eden diğer imam hatip okulu öğrencileri tarafından da ilgiyle dinlendi.