ANKARA (AA) - Hukukçu sivil toplum kuruluşu temsilcileri, darbe girişiminde bulunanlara mevcut hukuk sisteminde hakkıyla verilecek ceza olmadığını bildirerek, TBMM ve hükümete adaletin tesisine yönelik her türlü tedbiri alması için çağrıda bulundu. 

TBMM'nin Çankaya kapısında, Hukuk ve Değişim Derneği, Adalet Der, Hukuk ve Demokrasi, Hukukçular Derneği, Hukukçular Birliği Vakfı, Adalet ve Medeniyet Derneği, Aksiyoner Hukukçular Derneği, Hukukçu Kadınlar Platformu ile Avukatlar Birliği ortak açıklama yaptı.

9 ayrı STK adına açıklama yapan Hukuk ve Değişim Derneği Başkanı Eyüphan Korkmaz, FETÖ mensubu bir avuç vatan haini tarafından hükümet ve milli iradeye karşı darbe girişiminin gerçekleştirildiğini belirtti.

Korkmaz, milletin tarihine "onur gecesi" olarak geçecek 15 Temmuz gecesinde milletin tek bilek ve yürek olarak bu girişime karşı mücadele ettiğini vurguladı.

Milletin üzerine salınan tank, tüfek, uçak karşısında çelik bir irade ve savunma örneği gösterdiğini aktaran Korkmaz, "O gece milletimizin her ferdi tek başına bir ordu olmuştur. Bugün cübbelerimizle burada basın açıklaması yapabiliyorsak, biliyoruz ki o tarihi günde bedenlerini tanklara, tüfeklere karşı siper eden o yiğit vatan evlatlarının ve bu uğurda mücadele veren vatan sevdalılarının sayesindedir." ifadelerini kullandı.

Korkmaz, bu haklı mücadelede hükümetin ve devletin yanında bulunduklarını ve her türlü desteğe hazır olduklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Milletimize ve onun meşru temsilcilerine yönelik bu alçakça ve ihanet dolu suç karşısında, mevcut hukuk sistemimizde hakkıyla bir ceza olmadığını bilmek biz avukatlar için ayrı bir ızdıraptır. Bu vatana ihanet girişiminden gereken dersin alınarak, milletimizin bu ve benzeri olaylardaki vicdani haykırışının karşılık bulması için vatan hainlerine karşı kapısında bulunduğumuz Türkiye Büyük Millet Meclisinin yasama organı sıfatıyla, hükümetimizin de yürütme organı olarak adaletin tesisi için her türlü tedbiri alacağına, hakkıyla gereğini yapacağına inanıyoruz."