ANKARA (AA) - Hindistan'ın güneyinde çok sayıda iş yeri, ünlü oyuncu Rajinikanth'ın yeni filmi "Kabali"yi seyretmeleri için cuma günü çalışanlarına izin verdi.  

BBC'nin haberine göre, Hindistan'ın Silikon Vadisi olarak tanınan Bangalore ve Chennai kentlerindeki işverenler, söz konusu kararı çalışanların arayıp hasta olduklarını söylemelerini, telefonlarını kapatmalarını ya da mazeretsiz işe gelmemelerini önlemek adına aldığını açıkladı. 

Bazı iş yerleri, özellikle gençlerin büyük bir heyecanla beklediği film için çalışanlarına ücretsiz bilet hediye etti. 

Air Asia Havayolları, Rajinikanth hayranları için Bangalore'dan Chennai'ye özel bir uçuş düzenledi. Sadece 180 kişinin kabul edileceği uçuşa katılanlar, Kabali'yi uçakta seyredecek. Uçuş sırasında ünlü oyuncunun en çok sevdiği yemekler servis edilecek. 

Bangalore'daki bazı otellerde de özel gösteriler düzenlenecek. Gösteri biletleri bin 300 rupiye (yaklaşık 20 dolar) satılıyor. 

Hindistan ile Asya'nın en ünlü ve en çok kazanan aktörü kabul edilen 65 yaşındaki Rajinikanth'ın yeni filmi "Kabali", cuma günü 12 bin salonda gösterime girecek. 

Bir mafya babasını konu alan film, Tamil dilinde çekildi, Telufu, Hindi ve Malay dillerinde dublaj yapıldı. Film, daha gösterime girmeden TV kanalları arasında da büyük rekabete yol açtı. Filmin TV gösterim hakkı, 30 milyon dolara satıldı. 

Rajinikanth, oyunculuk kariyerine 1973'te otobüs şoförü olarak çalışırken başladı. Madras Film Enstitüsü'nden oyunculuk diploması alan Rajinikanth, çoğu Tamil dilinde çekilmiş 170'ten fazla filmde rol aldı.