Henkel, Orta Doğu/Afrika ve Doğu Avrupa bölgelerine odaklanacak bir dizi saç bakımı markasını satın almak üzere Procter & Gamble ile bir anlaşma imzaladı.

Henkel, bu satın alma ile gelişmekte olan piyasalardaki payını genişletecek. Orta Doğu/Afrika ve Doğu Avrupa bölgelerinin en büyük ve en hızlı büyüyen piyasalarında da pozisyonunu güçlendirecek. Anlaşma, giriş düzeyindeki fiyat segmentinde lider pozisyonda bulunan bir marka portföyünü içeriyor. Başlıca markalar olan Pert, Shamtu ve Türkiye’nin ilk şampuan markası olan Blendax ile şampuan segmentinde yoğunlaşıyor. Satın alma ile bağlantılı kilit ülkeler ise Rusya, Suudi Arabistan ve Türkiye. 2015 mali yılında, satın alınacak markaların satışları ise yaklaşık 100 milyon ABD dolarına ulaşmış bulunuyor. Satın alma ile ilgili olarak açıklama yapan Başkan Yardımcısı ve Henkel'in Beauty Care İş Biriminden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hans Van Bylen, "Bu satın alma, gelişmekte olan piyasalardaki payımızı daha da güçlendirme ve ülkelerdeki güçlü kategorilere yatırım stratejimizin bir parçasını oluşturuyor. Gelişmekte olan piyasaların gelecekte de ortalamanın üzerinde büyümeye devam edeceğine inanıyoruz. Bu markalar Beauty Care iş birimimize çok uygun. Bu ürünler, mevcut temel saç bakım ürünleri kategorimizi güçlendirecek ve daha fazla genişleme için bir platform yaratacaktır." şeklinde konuştu. Henkel, Mayıs 2014'te Latin Amerika'da Pert markasını P&G'den satın almıştı. Marka, şampuan ve saç kremleri dâhil geniş yelpazede saç bakım ürünleri sunuyor. Bu son anlaşma, Pert markasının Henkel portföyü ile daha da bütünleşmesini sağlayacak. 
Anlaşmanın tarafları işlemle ilgili mali ayrıntıları açıklamama konusunda uzlaştı. Anlaşmanın tamamlanması antitröst otoritelerinin onayına bağlı bulunuyor.