TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kentte 2,5 milyon tüpe eş değer biyogaz potansiyeli bulunduğunu ve bunun mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi. 
Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan dışkısından biyogaz elde etme projesinin devam ettiğini belirterek, biyodizel tesislerinde incelemelerde bulunmak üzere Almanya'ya gideceklerini ifade etti. 

Biyodizel üretiminin, seçim taahhütleri arasında da yer aldığını hatırlatan Albayrak, "Tekirdağ'da 2,5 milyon tüpe eş değer bir biyogaz potansiyeli var. Bu konuda birkaç uzmanla görüşmelerimiz oldu. Bir çalışma yaptık. Biyogazın sadece hayvan dışkısından değil çöpten de üretimi için çalışmalarımız devam ediyor. Sanıyorum 2016, bu konuda çok hareketli bir yıl olacak. Bunu mutlaka kullanmak zorundayız. Çünkü boşa giden bir enerji" diye konuştu.

Kadir Albayrak, biyodizel üretimi kapsamında kırsal kesimlerde hayvan bakımı yapılan ahırların toplulaştırılması gerektiğini belirterek, bu konuya ilişkin de çalışma başlattıklarını kaydetti.