ISPARTA (AA) - Isparta'da plastik malzemeler üreten bir firma, Türkiye ve Avrupa'daki birçok hava yolu şirketinin promosyon olarak verdiği maket uçakları yapıyor.

İşletme sahibi Erdal Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, işletmelerinin 1990'da kurulduğunu, önceleri farklı plastik ürünler yaptıklarını anlattı. Gündüz, 2006'da bir hava yolu şirketinin talebiyle maket uçak üretmeye başladıklarını ifade etti.

Kısa süre sonra, başta THY olmak üzere Türkiye'deki hava yolu şirketlerinin maket uçak taleplerini karşılar hale geldiklerini kaydeden Gündüz, böylece Çin'de yaptırılan maket uçakların üretimini Türkiye'ye taşıdıklarını söyledi.  

10 yılda tercih edilir bir firma haline geldiklerini belirten Gündüz, "22 çeşit model üretiyoruz ama yetmiyor. Şu anda 5 yeni kalıp daha hazırlıyoruz. Model sayısını 50'in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Üretimimiz yılda 100 bin civarında." dedi. 

Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'daki birçok hava yolu şirketiyle de çalıştıklarını dile getiren Gündüz, Avrupa pazarında daha da büyümeyi ve kalıcı olmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Gündüz, şöyle konuştu:

"Toplam ciromuzun yüzde 15'ini ihracat için ürettiğimiz ürünler oluşturuyor. Geçen hafta Almanya'dan bir firma ziyaretimize gelerek üretim yerlerimizi ve modellerimizi inceledi. Şu anda Sırbistan'da perakende pazarına düzenli olarak maket uçak gönderiyoruz. THY bizim ufkumuzu açtı. Türkiye'ye ciddi anlamda döviz girdisi sağladığımız gibi yurt dışına giden dövizin de önüne geçtik. Avrupa'da bu işe talep daha çok."