TÜRKİYE genelinde, binin üzerinde ürünleri satılan Hangar Ayakkabı, iç piyasanın yanı sıra, bir dizi ülkeye de ihracat yapıyordu. Avrupa, Afrika ülkeleri yanı sıra, Çin de ihracatın yapıldığı ülkeler arasında yer alıyordu. En son, Çorum’da kurulması planlanan ‘ayakkabı köyü’ projesi ile gündeme gelen şirket 5 yıl kadar önce içine düştüğü darboğazı aşamadı.

Hangar Ayakkabı’nın kurucusu Alpaslan Selçuk, “Fırsat verilsin, ayakkabıda ithalatı durdurup, 1 milyar dolarlık ihracat yapmanın öncülüğünü yapayım. 40 bin kişiye istihdam, yüzbinlerce aileye ekmek kapısı yaratalım. Ülkemize fayda sağlayabilmem için ticaret yapabilmemin önünün açılmasını istiyorum” diyor.

Çorum’da ayakkabı Kköyü kurma planları yaptığı bir dönemde, FETÖ ile ilişkisi ortaya çıkan bazı isimlerin ABD davetini kabul etmemesinin, sonun başlangıcına yol açtığını kaydeden Selçuk “Çorum’da teşvikli bölgede Ayakkabı Köyü projemiz vardı. Orada irili-ufaklı yüzlerce firmayı da ortak ederek, günde 500 bin çift ayakkabı üretimi planlıyorduk. Bölgede 40 bin kişiye istihdam sağlayacaktık. Yılların verdiği birikimle Çin’in bile ulaşamadığı rakamlarda ayakkabı üretimi yapacak ve o dönem 500 milyon dolar civarı olan ayakkabı ithalatına son verecektik. Hedefimiz 2 dolara ayakkabı satmaktı.

Haberin devamı...