Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, kar nedeniyle yolları kapanan köyde yaşayan 8,5 aylık hamile kadın, 5 saatlik çalışmanın ardından paletli ambulansla hastaneye götürüldü.

Şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Çamıca köyünde yaşayan 8,5 aylık hamile Ebru Nurali'nin (25) yakınları, il sağlık ekipleriyle iletişime geçerek Nurali'nin, Sağlık Bakanlığının "Misafir Anne Projesi" kapsamında, Erzincan Halk Sağlığı misafirhanesine yerleştirilmesi için yardım istedi.

Ekipler, İl Özel İdaresinden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yolunun açılmasını, 112 istasyonundan da paletli ambulans istedi.

Kapanan köy yolu, iş makinelerinin 4 saatlik uğraşı sonucu açılırken, ekiplerle köye giden paletli ambulans da hastaya ulaştı. Hamile kadına ilk müdahaleyi ambulansta yapan sağlık ekipleri, daha sonra eşiyle birlikte hamile kadını Üzümlü İlçe Devlet Hastanesine götürdü.

İlçe hastanesinde sağlık kontrolleri yapılan hamile kadın, ambulansla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Sağlık Bakanlığı Misafir Anne Projesi Üzümlü Sorumlusu Ebe Zeynep Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaydını aldıkları hamile kadını takip ettiklerini, son alınan taleple de kent merkezine getirdiklerini söyledi. Özdemir, şunları söyledi:

"Erzincan'a bırakacağız hastamızı. Kadın doğum, hastanın muayenesini gerçekleştirdikten sonra Erzincan'da Halk Sağlığı misafirhanesinde, doğumunu yapana kadar misafir edilecek. Doğumdan sonra herhangi bir problem olmazsa hastamız evine tekrardan yerleştirilecek. Şu anda kış şartlarından dolayı kendi ambulanslarımız köye çıkamayacağı için Merkez 112'den paletli ambulans istedik. Köy hizmetlerine yolu açmalarını rica ettik. Yaklaşık 4 saatlik bir süreçte hastaya ulaşmamız sağlandı. Bir saatte de geri döndük. 5 saattir yollardaydık, mutluyuz sağlıklı bir şekilde sonuca ulaştık."

Ebru Nurali de uzun bir yolculuğun ardından hastaneye geldiğini belirterek "Herkese çok teşekkür ederim. 4-5 saattir yollardayız. Yolumuz kapalıydı. Arkadaşlar olmasaydı yine yolumuz açılmazdı. Sağ salim hastaneye vardık" dedi.