Halkbank İstanbul Anadolu 2. Bölge Koordinatörü Nazmi Bağdınlı ile Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün imzasıyla gerçekleşen protokol törenine Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Kaymakam Mehmet Arslan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve Gebze Organize Sanayi Birliği Başkanı Vahit Yıldırım da katıldı.

 

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlük binasında imzalanan protokol kapsamında, GTÜ’de faaliyet gösteren firmalar, mali yapılarında olumsuzluk bulunmaması ve yapılacak istihbarat sonucunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmaması halinde Halkbank kredilerinden yararlanma fırsatına sahip oldu.

 
Halkbank’tan 4 yeni girişimci kredisi

 

“Girişimcilerle İşbirliği” protokolü çerçevesinde firmalar için kredi limitleri, girişimcinin eğitimi ve tecrübesi ile banka tarafından belirlenen kriterlere uygun olarak belirlenecek. Buna göre üniversite mezunu, deneyimsiz, mezun olduğu bölümle ilgili kendi işini kurmak isteyenler Genç Girişimci kredisinden yararlanabilecek. “Genç Girişimci” kredisinde üst limit 50 bin TL olurken, firmalar için azami 36 ay vade belirlenecek.

Üniversite mezunu olup, deneyim kazandığı ve eğitimini aldığı iş kolunda kendi işyerini açmak isteyenler “Cesur Girişimci” kredisinden, mesleki kuruluşlardan eğitim sertifika/belgesi bulunan ve ilgili iş kolunda deneyim sahibi olan ve kendi iş yerini açmak isteyenler ise “Usta Girişimci” kredisinde yararlanabilecekler. Teknokentlerde faaliyet gösteren girişimciler, KOSGEB, TÜBİTAK, TTGV gibi kurumlardan hibe almaya hak kazanana ve patent hakkı sahibi olanlar ise “Mucit Girişimci” kredisinden yararlanabilecekler.

 

“Girişimcileri teşvik etmeye devam edeceğiz”

 

Girişimcilik kültürünü geliştirecek ve yeni iş imkanları sağlayacak projelerde tüm girişimcilerin yanında olduklarını ve gelecek dönemde de bu alanda en büyük destekçilerden biri olmaya devam edeceklerini belirten Halkbank İstanbul Anadolu 2. Bölge Koordinatörü Nazmi Bağdınlı şunları söyledi:

 

“Üreten Türkiye’nin bankası olarak, 77 yıldır Türkiye için çalışıyor, Türkiye’yi büyütmek için gayret gösteren girişimcilerin en büyük destekçisi olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda girişimciliği teşvik etmek ve ekonomide yeni istihdam olanakları yaratmak üzere Gebze Teknik Üniversitesi ile işbirliği kurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 20 yılı aşkın bir süredir Gebze'yi bir yüksek teknoloji üssü haline getiren Gebze Teknik Üniversitesi teknik altyapısı ve Ar-Ge konusundaki teşvik edici çalışmalarıyla öne çıkıyor. Gebze Teknik Üniversitesi ile imzaladığımız bu protokol, üniversitede eğitim gören ve mezun olan; deneyim kazandığı ve eğitim aldığı iş kolunda kendi iş yerini açmak isteyen mezunların cansuyu olarak nitelendirdiğimiznakdi ve gayrinakdi kredi ihtiyaçlarının bankamızdan tarafından karşılanması yönünde önemli bir işbirliği içeriyor. Gelecek dönemde de Türkiye ekonomisinin büyümesinde önemli rol oynadığına inandığımız girişimcilerin ekonomik hayata katılmalarının desteklemek amacıyla uzman eğitim kurumlarıyla işbirlikleri geliştirmeye devam edeceğiz.”

 

Ayrıntılı bilgi için www.halkbankkobi.com.tr adresine başvurabilirsiniz.