ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısında, olay yerinde 30, hastanelerde 4 olmak üzere 34 kişinin hayatını kaybettiğini bildirerek, "Olay yerinde ölen 30 kişiden en az biri, muhtemelen ikisinin terör eylemini gerçekleştiren araçtaki kişi veya kişiler olabileceği değerlendirilecektir" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Başbakanlık Resmi Konutunda Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan güvenlik zirvesinin ardından İçişleri Bakan Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ankara'daki terör saldırısına ilişkin ortak açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, olayda hayatını kaybedenlere başsağlığı, hastanelerde tedavi görenlere şifa dileğinde bulundu. 

Şu anda hastanelerde 125 hastanın tedavi gördüğünü belirten Müezzinoğlu, "125 hastamızın 19'unun durumu ciddi. 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımızda ilk müdahale süreçleri tamamlanmak üzere. Bunların büyük çoğunluğu bu akşam evlerine gönderilebilecek düzeyde. Hafif yaralı diyebileceğimiz durumda. Ama ciddiyeti olan 19 vakamız var, ameliyatta 7 hasta var. Belki bir iki gün süresince tedavileri devam edecek hastalarımız da olacaktır. Ben yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi. 

- "Olay yerinde 30, hastanelerde 4 vefatımız var"

Olayın ilk anından itibaren, olaydan yaklaşık 1,5-2 dakika sonra 112 ambulans hizmetlerinin anında müdahalede bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"24 hastanemize yaralılar taşındı, sevk edildi. Şu anda 14 hastanemizde yaralılar var. Tüm yaralılarımızın bilgilerini yakınları şu anda telaş içinde olanlar ALO 184 SABİM hattından, yaralısı varsa tedavisi ne durumda, hastanede mi, hangi hastanede olduğu konusunda bilgi alabilirler. Olay yerinde vefat eden sayısı 30, dört vatandaşımızı hastanelerde kaybettik. Olay yerinde ölenlerden en az biri, muhtemelen ikisinin, terör eylemini gerçekleştiren araçtaki kişi veya kişiler olabileceği değerlendirilecektir ama olay yerinde 30 ölüm var. Hastanelerimizde 4 vefatımız var. Tekrar milletimizin başı sağ olsun diyorum. Milletimizin birlik ve beraberliği, sabırlı ve metanetli duruşu bu olayların üstesinden gelebileceğimizin en büyük güvencesidir. Asla başaramayacaklar. Bu terör eylemi zihniyetini lanetliyorum. Eylemi yapanlardan ziyade bu zihniyeti lanetliyorum. Eylemi yapanlar zaten gidecekleri yere gittiler. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim inşallah bundan sonraki süreçlerde milletimizi bu tür felaketlerle karşılaştırmasın diye temenni ediyorum."