ŞEREF ÖZATA Yazdı...

2018 -Mart ayı içinde yapılacak olan TİAD genel kongresinde başkanlık seçimi için geri sayım başladı.

1993 yılında Romanya da iş yapan Türk girişimciler tarafından kurulan TİAD’a bugüne kadar 12 başkan seçildi. TİAD ‘ın ilk kurucu başkanı Bekir Ünal  20.04.1993 tarihi ile 24.10.1994 tarihinde Başkanlık yaptı. TİAD’ın Romanya da etkinliği rahmetli Kader Serdaroğlu zamanında  yapılan çalışmalarla hız kazandı. 2000’li yılların başı itibariyle kurumsallaşmaya önem veren TİAD, bu çerçevede kendi hizmet binasını satın alarak son derece demokratik bir kurum olarak faaliyetini sürdürüyor. 1998- 2003 tarihleri arasında  TİAD Başkanlığını yapan  Dr. Dursun Altınışık’ın  TİAD a bir hizmet binası  satın alınması hususundaki çalışmasına tüm TİAD üyeleri destek verdi.  Bükreş de Türk  işadamı Kemal Çimen’e ait olan binanın satın alma işlemlerinin yapıldığı dönemde TİAD Genel Kurulu yapıldı ve İsmet Bayındır Başkanlığa seçildi.  2003- 2007 yılları arasında Başkanlık yapan  rahmetli  İsmet Bayındır döneminde ise binanın hukuki  işlemleri , çalışma  ofisleri, konferans salonu ve diğer hizmet birimleriyle son derece kullanışlı bir binaya sahip olundu. Görev süresi 4 yılla sınırlandırılan TİAD başkanları  İsmet Bayındır’ın göreve süresinin bitmesinden sonra sırayla ,  Halit Öztürkmen, Ömer Süslü ve  Aykut Akbulut  TİAD Başkanı olarak kurumsal çalışmalara ağırlık verildi. Bu çalışmalar sonucu  TİAD, Romanya da ilk İSO belgesi alan Sivil Toplum Kuruluşu olarak da öne çıktı. İşte TİAD ın bu kurumsallaşma sürecinde Güven Göngör TİAD Genel sekreteri olarak  tüm çalışmaların işinde yer aldı.  12.Başkan Aykut Akbulut’un istifasının ardından  yapılan Genel Kurulda 11 Mayıs 2016 tarihinde  Murat Demiray TİAD Başkanı oldu.  Mart 2018 de TİAD 14, Başkanını  seçmek için Genel Kurul yapacak.   Mart ayında yapılacak Genel kurulda Başkanlığı Güven Güngör ve Murat Demiray  kendi yönetim kurulu üyeleri  listeleriyle katılacak.

TİAD ın kuruluş tüzüğünde Başkanlar 2 yılda bir Genel kurul da seçiliyor. Bir başkan ise en fazla 2 dönem ( 4 yıl) Başkanlık yapabiliyor.

2018 YILI Mart ayında yapılacak olan Genel Kurula da , daha önceki dönemlerde uzun süre TİAD Genel Sekreterliği yapan, son üç yıldır ise uluslararası ticaret ve gayrimenkul yatırımlarıyla iş camiamızdaki yerini almış olan Güven Güngör, Başkanlığına aday olacağını açıkladı.
Romanya’daki Türk iş camiası Güven Güngör’ün adaylığını çok olumlu karşılıyor. Güngör’ün Yönetim Kurulu listesinde de çok önemli TİAD üyelerinin olacağı tahmin ediliyor.
TİAD Genel Sekreterliği döneminde Ekovitrin Dergisinin yazarları arasında yer alan Güven Güngör o dönemde yazdığı “ Romanya’da iş fırsatları” yazılarıyla da dikkat çekmiş, birçok iş adamının işlerinin gelişmesine önemli katkılar sağlamıştı.
Yaptığımız telefon görüşmesinde , ’”TİAD’ın her bir üyesi son derece seçkin ve saygıdeğer insanlar. Üyelerimize olan bu saygım gereği, derneğimizin gelecek dönemine ilişkin başkan adaylığım ile ilgili bilgiyi direk olarak kendimin vermesinin uygun olduğunu düşündüm” diye Güven Güngör “TİAD Bükreş de 1993 yılında faaliyete başladı. Romanya daki STK’lar içinde yaptığı çalışmalarla her zaman örnek olarak gösterildi. Bende yıllarca b kurumda Genel Sekreterlik yaptıktan sonra kendi işlerimin büyütmek için Genel Sekreterlik görevimi bırakmıştım. TİAD Romanya da iş dünyasının onur duyduğu bir kurum. Bu kurumun daha iyi çalışmalar yapması gerekiyor. Türk iş dünyasının önünü açacak girişimlerini sürdürmesi adına Genel Başkanlığı aday oldum. Her bir üyemiz ile tek tek yaptığım görüşmelerim neticelenmiş olduğundan konuyu kamuoyu ile paylaşmanın zamanı geldiği düşüncesindeyim . Adaylığını açıklamadan önce mevcut başkan Murat Demiray’ı ve daha sonra yüze yakın diğer TİAD üyesini arayarak adaylığım hakkında görüşlerini aldım” dedi..
Güven Güngör’ün Kurumdaki engin tecrübesi ; Romen ve Türkler tarafından da sevilir olması üyelerin büyük bir çoğunluk tarafından adaylığı memnuniyet ile karşılandı.