İstanbul Güneşli’de Güneşli Park Konut ve AVM ile Güneşli Park Garden’ı hayata geçiren Gül Proje, bölgedeki üçüncü projesi Gül Proje Express’e başladı. 300 milyon TL yatırım değeri taşıyan Basın Ekspres Yolu’ndaki proje 29 ve 19 katlı iki rezidans blokundan oluşuyor. 4 bin 380 TL’den başlayan metrekare fiyatıyla satışa sunulan proje, 658 rezidans ile 31 ticari alan şeklinde tasarlandı.

Gül Proje Express tanıtım toplantısında konuşan Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, bugüne kadar 10 daireli apartmanlardan büyük sitelere, ticari alanlardan alışveriş merkezlerine kadar farklı tipte projeler inşa ettiklerini hatırlattı. Gül “Şirketleşme kararı almamızın ardından Gül İnşaat’ı kurduk. Zaman içinde işler büyüdü ve Gül Proje’yi hayata geçirdik. Bunlardan biri de Gül Proje Express... Yaklaşık 100 bin metrekare inşaat alanı üzerinde yükselen, 658 rezidans ile 31 ticari alan şeklindeki projede daireler 1+1 ve 2+1 seçeneklerinin yanı sıra talebe göre şekillendirilebilecek biçimde tasarlandı. Metrekare fiyatları ise 4 bin 380 TL’den başlayan projemizde 56 ve 80 metrekarelik 1+1 daire fiyatları ise peşin 244 bin TL ile 308 bin 500 TL arasında değişiyor” dedi. Projenin yapıldığı araziyi depo alanı olarak kullanan Botel Bobin Tel’den 3 yıl önce satın aldıklarını ifade eden Gül, “Kendi arazimiz olduğu için bölge fiyatlarının altında daha agresif fiyatlarla satışa çıkabiliyoruz” diye konuştu. Gül, ön talep döneminde yüzde 20’si satılan projede, ayrıca ilk 50 daire için lansmana özel kampanya yapılarak, peşin ya da kredili alımlarda yüzde 20 indirim yapılacağını ekledi.

Basın Ekspres’e 5 milyar geliyor
Basın Ekspres Yolu’yla ilgili de konuşan Ali Gül, merkezi iş alanı ilan edilen bölgeye 2 yıl içinde 10 yeni otel projesinin geleceğini, yapılacak yatırımın toplam tutarının ise 5 milyar TL’yi bulacağını kaydetti. Özellikle Güneşli kısmının çok fazla geliştiğini aktaran Gül, “Çünkü bu alanda büyük araziler var ve prestij alanı olarak görülüyor. Yolun diğer kısmı ise kentsel dönüşüm içerdiği için daha sorunlu” değerlendirmesinde bulundu.

Konuta 3.3 milyar lira harcayacak

Gül Proje Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sönmez Aydın, devam eden proje ve yatırım planlarına ilişkin bilgi verdi. Şu anda ‘Gül Proje Express’in yanı sıra ‘Vira İstanbul’ projesinin de inşaatının sürdüğünü aktaran Aydın, “Seyrantepe’de Türk Telekom Arena’nın yanında 36.7 dönümlük arazi üzerine projelendirdiğimiz bir yatırımımız olacak. Gaziosmanpaşa’da TEM’in hemen kenarında yer alacak ‘Tempoint’ ile karma bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. ‘Viraİstanbul’, ‘Gül Proje Express’, ‘Tempoint’ ve ‘Seyrantepe’ projelerinin toplam yatırım tutarı ise 3.3 milyar TL’yi bulacak” dedi.




KAYNAK: İNTERNET