Güçlü toplumlar güçlü aileler; güçlü aileler ise güçlü bireylerden oluşuyor. Kadınların ise toplum içindeki gücü ve etkinliği her geçen gün daha da artıyor. Devlet destekli krediler ile kadınların iş gücüne katılımlarının desteklenmesi; yaratıcı fikirlerin, müteşebbis ruha sahip kadınların önünü açıyor. İşte bu noktadan hareketle Bağcılar Belediyesi ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Girişimcilik Haftası bünyesinde dikkat çeken ‘’Güçlü Kadın, Güçlü Toplum, Güçlü Gelecek’’ konulu bir panele imza attı.

Çağırıcı: ‘’Kadınlara Pozitif Ayrımcılık Yapıyoruz’’

Panelin açılış konuşmasını Bağcılar Belediyeler Başkanı Lokman Çağırıcı ve TOBB Kadın Girişimciler Marmara Bölge Başkanı Hatice Dinçbal Kal yaptı. Çağırıcı konuşmasında kadının toplumdaki yerinin önemine değinirken; Dinçbal Kal TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun hayata geçirdiği projeleri anlattı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kadınlara pozitif ayırımcılık yaptıklarını belirterek, "Bağcılarlı kadınlar, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimizde değişik branşlarda kurs görerek meslek öğreniyor ve iş sahibi oluyor" dedi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Binbalkan ise İTO ile işbirliği yaparak kadın istihdamını arttırmak için faaliyetlerde bulunduklarını kaydetti.

Avantgarde İletişim Danışmanlığı Ajans Başkanı Burçak Ilıman’ın oturum başkanlığını yaptığı panele konuşmacı olarak Telekomünikasyon İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dilek Ataman Bağdatlıoğlu, Kocaeli Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bilsen Bilgili, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Berrak Kutsoy, Tasarımcı Feyza Aktulga ve Ebru sanatçısı Gülten Atagündüz katıldı.

‘’Mutlu Anne Mutlu Çocuk Yetiştirir’’

Panelin oturum başkanı Burçak Ilıman, paneli açarken yaptığı konuşmada aile kavramının öneminin altını çizdi: Ilıman, ‘’Toplumun yarısını kadın oluşturuyor. Kadın, kimliği ile Türk toplumunda başımızın tacı olarak tanımlanıyor. Hele bir de anne olduysa cennet ayaklarının altına seriliyor. Ailenin varlığı kadının ve erkeğin birlikte güçlü ve mutlu olmasına bağlı. Aile içinde kadın, kimliği ile kendini güçlü hissetmeli, saygı ve değer görmeli. Bunlar gerçekleşirse bir anne olarak bu davranışına yansır. Çevresine saygı duyan, kendini değerli bulan ve çevresine değer veren çocuk yetiştirir. Mutlu aile, birbirine saygı duyan bireylerden oluşur. Aile içinde mutlu olan anne, mutlu çocuk yetiştirir. Bu nedenle güçlü kadın, güçlü bir toplum demektir” diye konuştu.