İSTANBUL (AA) - Veysel Vardar Görme Engelliler Ortaokulu öğrencileri, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bir günlüğüne polis oldu.

Veysel Vardar Görme Engelliler Ortaokulu’nun talebi ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün desteğiyle yapılan etkinlik için tüm öğrencilere özel polis kıyafetleri giydirildi.

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı tarafından karşılanan öğrenciler, bir günlük mesaileri hakkında bilgilendirildikten sonra birimlere ayrılarak görevlerinin başına geçti.

Güvenlik Büro Amirliği, TEM Büro Amirliği, Lojistik Büro Amirliği, GBT Büro Amirliği’nde görevlendirilen öğrencilerin mutlulukları telsiz konuşmalarına yansıdı.

Öğrencilerin bir kısmı ofis içinde çalışırken, bir kısmı da polislerle ilçede devriyeye çıktı.

Etkinlikte AA muhabirine konuşan görme engelliler okul müdürü Müjdat Kalkan, Türkiye’de görme engellilerin birçok alanda istihdam edildiğini, fakat polislik mesleği için fiziksel yeterlilikler arandığından henüz bu alanda istihdamın mümkün olmadığını söyledi. Kalkan, öğrencilerin polislik mesleğini çok sevdiklerini, öğrencilerin çoğunun gelecekte polis olmak istediklerini vurgulayarak, “İnşallah gelecekte büro kısmında bizlere görevler verilir, çünkü biz elektronik konusunda çok iyiyiz” dedi.

Etkinliğin düzenlenmesi için verdikleri desteklerden dolayı İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’a teşekkür eden Kalkan, şunları kaydetti:

"Bugün hem içimizdeki polis olma sevgisini, polislere olan sevgimizi yaşamak için buradayız. Hem de birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımızın olduğu bu dönemde huzurumuz için her şeyini ortaya koyan polis ve askerlerimize manevi destek için buradayız."