ANKARA (AA) - Golbol Kadın Milli Takımı, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde ederek tarihinde bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor. 
2014 Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olarak Rio vizesini alan milli takım, çalışmalarını madalya hedefiyle sürdürüyor.

Milli takımın elde ettiği tarihi başarıyı ve hedeflerini Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi sitesine değerlendiren antrenör Ali Tekçe, sistemli ve özverili çalışmaları sonucunda 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılım hakkını kazandıklarını söyledi.

Son 4 yılda büyük atılım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tekçe, "Tarihinde hiç galibiyet alamayan bir ekipten, büyük başarılara imza atan bir takım haline geldik. Bu anlamda gösterdiğimiz gelişimi tek anlamıyla 'inanılmaz' olarak yorumluyorum" dedi.

Tekçe, milli sporcuların uzun yıllardır birlikte çalıştığına dikkati çekerek, "Birbirlerini çok iyi tanıyorlar. 2007'den bu yana milli takımı çalıştırıyorum. Öncesinde hiçbir ülkeyi yenememiştik. 2010 yılına kadar da bu böyle devam etti.  İnancımızın ve çalışmalarımızın karşılığını 2010 Dünya Oyunları'ndan sonra almaya başladık. Sistemli ve uzun soluklu bir çalışmayla bu tarihi başarıyı elde ettik" ifadelerini kullandı.

- "Asla pes etmedik"

Golbol Kadın Milli Takımı kaptanı Buket Atalay ise 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti.

 Rio heyecanını şimdiden yaşamaya başladıklarını dile getiren Atalay, "Golbolda kadınlarda ülkemizi ilk kez paralimpik oyunlarında temsil edeceğiz. Bunun büyük gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl İsveç ve Polonya'da katılacağımız turnuvalar, Rio öncesinde hangi seviyede olduğumuzu net şekilde gösterecektir. Dünyanın en iyi takımlarının katılacağı turnuvalarda, milli takım olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

Atalay, istenilen sonuçları alamadıklarında asla pes etmediklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geldiğimiz bu noktayı Rio'da daha yukarılara taşımak istiyoruz, herkes bize inansın. Milli takımımızın yaş ortalaması 18 dolaylarında. Kadroda şu an da 22 yaşın üzerinde bir sporcu yok. İsrail ve Rusya ile dünyada bu seviyede en genç üç ülkeden biriyiz. Dolayısıyla önümüzde uzun soluklu bir dönem yer alıyor. Umarım gelecek yıllarda da ülkemizi gururlandıracak derecelere imza atarız."