İzmit ilçesi bilim merkezinin bahçesinde  gökyüzü, astronomi, yıldız ve gezegenler hakkında bilgilerin verildiği şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kocaeli Bilim Merkezi Genel Koordinatörü Fatma Nur Hüküm, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenlik kapsamında her yaştan gökyüzü meraklılarını buluşturarak, gökyüzünün bilimsel temalarını anlattıklarını söyledi.

  Etkinlikte her yaş grubuna göre ayarlanmış gökyüzü temasını anlatan atölye çalışmalarının olduğunu belirten Hüküm, şöyle devam etti:

"Atölyelerimizde teleskop yapımı var. Bir orijinal teleskobun nasıl oluştuğunu görüyor çocuklar, odaklama nedir bunları tecrübe ediyorlar, güneş sistemini anlatan bir atölyemizde çocuklarımız burada oyun hamurları ile gezegenleri tanıyorlar, erken yaş grubu için ayarlanmış bir atölyemizdir. İlkokul ve orta sınıf derecesindeki çocuklar diğer atölyemizde ise  gök haritası oluşturabiliyorlar. Planetaryum çadırımızda yapay olarak gökyüzünü anlatan animasyonların ufak bir film şeklinde sergilendiği sistem bulunuyor."

Satürn gezegenini gözlemleyeceklerini kaydeden Hüküm, çıplak gözle perseid meteor yağmurunun 13 Ağustos'a kadar gözlemlendiğini belirterek, "Ziyaretçilerimiz göktaşı yağmurunu çıplak gözle seyrettiler, Satürn'ü teleskopla izleme imkanı buldular" diye konuştu.

Şenliğe katılan gök bilim meraklısı Ahmet Şahin, yıldızları çok uzaktan seyrettiğini, ilk defa yakından görme fırsatı yakaladığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımla gök yüzünü izledik ve yıldızları yakından gördük. Renkli bir gece geçirdik. Bunu hayatımız boyunca unutmayacağız. Bize bu imkanı tanıyanlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Gökyüzü Gözlem Şenliği'nin yarın gece sona ereceği bildirildi.