Sürdürülebilirlik kavramını iş yapış modelinin temeline yerleştiren Rönesans Holding, sürdürülebilir hayat için bir kez daha geleceğin profesyonelleri olan üniversite öğrencileriyle buluşuyor. Avrupa’nın en büyük 10’uncu inşaat şirketi olan ve dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi listesinde 38’inci sıraya yükselen Rönesans Holding tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması için başvurular başladı. 11 Mayıs 2018 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği yarışmada, öğrenciler bu yıl da, doğal kaynakların verimli kullanıldığı, çevreye saygılı, her aşamada sürdürülebilir yaşam döngüsünü önceliğine alan projelerle yarışacak. Dereceye giren gençler, çeşitli para ödüllerinin yanı sıra, Rönesans Holding’de staj ve çeşitli eğitim programlarına katılma şansına sahip olacak.


BU YIL SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DE ÖN PLANDA

Geleceğin mimar ve mühendislerini ‘sürdürülebilirlik’ kavramı üzerine düşünmeye ve projeler geliştirmeye yönlendiren Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması’nda, gençlerden kentsel alanda arazinin, doğal kaynakların en uygun şekilde kullanıldığı, sosyal yaşamın temel alındığı, karma kullanımlı kent yapıları projelendirmeleri bekleniyor. “Gelecek Burada Başlıyor” mottosuyla yola çıkılan Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması bu yıl özel kategorileriyle de dikkat çekiyor. Buna göre, gençler, “kentsel gelişim ve değerlendirme”, “yenilikçi fikir ve detay çözümü”, “ileri üretim ve atık yönetimi” ile “görsel tasarım” ve “sosyal sürdürülebilirlik” kategorilerindeki projeleriyle de değerlendirilecek ve ödüllendirilecek.


BAŞVURULAR İÇİN SON TARİH: 11 MAYIS 2018

Başvuruların 11 Mayıs 2018 tarihine devam edeceği yarışmaya, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinde, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Çevre Mühendisliği ve Şehir Bölge Planlama eğitimi alan öğrenciler katılabilecek. Yarışmacıların bireysel veya en fazla 5 kişiden oluşan ekiplerle katılabileceği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması”na surdurulebilirlik.ronesans.com web sitesinden online olarak başvurmak mümkün olacak. Toplam 120.000 TL para ödülünün verileceği yarışmada birinciye 20.000 TL, ikinciye 16.000 TL, üçüncüye 14.000 TL para ödülü verilecek.


“SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİR VE YAŞAM” ÖDÜLÜ

Bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Projesi, Rönesans Holding’e ödüller getirmeye devam ediyor. Bu yılın en ilgi çekici ödülü ise Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nden geldi. Derneğin 2009 yılından bu yana yürüttüğü ve en iyi kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarının seçildiği KSS Pazaryeri Etkinliği’nde bu proje, “Sürdürülebilir Kalkınma Akademi Ödülleri” kapsamında, “Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam” ödülünü almaya hak kazandı.


Rönesans Holding Hakkında:

Dr. Erman Ilıcak tarafından 1993 yılında Rusya St. Petersburg’da kurulan Rönesans Holding, dünyanın 20’den fazla ülkesinde ana müteahhit ve yatırımcı olarak hizmet veriyor. İnşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji ve sağlık ana dallarında faaliyet gösteren holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde 38’inci sırada yer alıyor; aynı listede Avrupa’nın en büyük 10’uncu müteahhitlik şirketi. 2016 yıl sonu itibariyle 3,4 milyar dolar global ciro ve 6,4 milyar dolar aktif büyüklüğe sahip olan holdingin hedefi, orta vadede inşaat sektöründe dünyanın en büyük ilk 10 kuruluşu arasına girmek... 2016 yılında 215 milyon dolar yatırımla Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC)’nin ortak olduğu Rönesans Holding, bugün alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, konutlar, karma yapılar, ağır sanayi tesisleri, altyapı projeleri, imalat sanayi tesisleri, kimyasal ve ilaç üretim tesisleri, yiyecek ve içecek işleme tesisleri, otomotiv ve makine fabrikaları, devlet binaları, sağlık kompleksleri ve enerji santralleri inşa ediyor.