Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet,FNSS tesislerini gezip, incelemelerde bulundu.
Ankaralı genç işadamlarını ağırlayan FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, Kurum’u, faaliyetlerini ve gelecek hedeflerini anlattı. Genç işadamları daha sonra FNSS tesislerini gezerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman da Kurt’a TÜGİAD ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. TÜGİAD üyelerinin milyarlarca dolarlık ihracat gerçekleştirdiğinden bahseden Kahraman, tüm üyeleriyle ülke ekonomisine katkı sağlamak için azimle çalıştıklarını belirtti.

‘’ Üyelerimizin savunma sanayi ile ilgili ciddi yatırım hedefleri var’’
Savunma sanayinde hali hazırda faaliyet gösteren üyelerinin yanı sıra bu alana yatırım yapmak isteyen üyelerinin de olduğunu belirten Kahraman,bu istişare toplantılarının yeni yatırımlara yön verdiğini kaydetti.Bunun öncesinde Ekonomi Bakanlığı yetkililerini ağırlayarak geniş katılımlı bir toplantı yaptıklarını ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile görüştüklerini aktaran Kahraman şöyle konuştu:

 ‘’Bir ay öncesinde de Ekonomi Bakanlığı ile bir program düzenledik, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile birlikte ekonomi kurmaylarını ağırlayarak yatırımlar ve teşvikler hakkında bilgiler aldık, sonrasında birçok üyemizin yeni yatırımları oldu. Derneğimizin içerisinde de savunma sanayisine talep ciddi bir şekilde arttı. Yakın bir zamanda Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile de bir program düzenlemeyi düşünüyoruz. Sizi de orada görmekten memnuniyet duyarız.’’

‘’ AR-GE projeleri bizim için çok önemli’’
FNSS ‘in bugün sadece Ortadoğu’da imzalamış olduğu sözleşmelerin toplam değerinin 1,6 milyar doları, toplam ihracat sözleşmelerinin tutarının ise 2,6 milyar doları geçtiği söyleyen Kurt, her yıl bütçelerinden önemli bir miktarı AR-GE projeleri için kullandıklarını ifade etti. Kurt, ‘’ Hızlı gelişen rekabet dünyasında var olabilmek için AR-GE’ye büyük önem veriyoruz, AR-GE merkezimizde 300 çalışanımızla faaliyetlerimizi sürdürüyor, devamlı yeni ürün çıkarıyoruz. Malezya’daki işimiz devam ediyor, Umman’da yine önemli, büyük bir iş daha aldık, Suudi Arabistan’da 1 – 2 ay içerisinde toplam ihracat sözleşmesinde 1,5 milyar dolara ulaşmış olacağız. Önümüze koyduğumuz hedefler doğrultusunda gelişmeye ve büyümeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.