Gaziantep'teki bir polis merkezine terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırının ardından bölgede yakılan bir araçta lav ile uzun namlulu silah bulundu.
Ocaklar Mahallesi'ndeki 25 Aralık Polis Merkezine gerçekleştirilen silahlı saldırı ve polis merkezinin yakınlarındaki bir aracın yakılmasıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

Geniş güvenlik önlemleri altında incelenen araçta, lav ve kalaşnikof marka uzun namlulu silah bulundu. Yangında kısmen zarar gören 34 HF 5518 plakalı otomobilin çalıntı kaydı olduğu tespit edildi.

Yetkililer, teröristlerin olay yerine söz konusu otomobille geldiklerini ve polislerden kaçmak için aracı yakıp zaman kazanmaya çalıştıklarını kaydettiler.

Teröristlerin, lavı polis merkezine yönelik kullanmak istedikleri ancak polislerin anında karşılık vermesi üzerine kaçtıkları belirtildi. 

Bu arada kentte, biri etek giyen toplam 3 saldırganın yakalanmasına yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, gazetecilerin sorusu üzerine, detaylı araştırmaların devam ettiğini söyledi.