Yeni akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü HASAN  Karakaya, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Erdoğan, Karakaya'nın vefatı üzerine,  ziyaretini erken bitirerek, bugün öğlen saatlerinde Türkiye'ye dönme kararı aldı.Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi  arabistan ziyaretine eşlik eden 58 yaşındaki Karakaya, gezinin son durağı,  Medine'de kaldığı otelde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 

Karakaya'ya ilk müdahale kaldığı otelde Cumhurbaşkanlığı sağlık  ekiplerince yapıldı. Daha sonra tam teşekküllü Kral Fahd Hastanesi'ne kaldırılan  Hasan Karakaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karakaya'nın sağlık durumuyla yakından  ilgilenirken, hastaneye giderek doktorlardan bilgi aldı. Erdoğan, Karakaya'nın  vefatı üzerine, ziyaretini erken bitirerek, bugün öğlen saatlerinde Türkiye'ye  dönme kararı aldı.

Karakaya'nın cenazesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde kullandığı  özel uçak "TUR" ile İstanbul'a getirilecek. Cenaze programı ise daha sonra belli  olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karakaya'nın  ölüm haberini almasının ardından, Karakaya'nın eşi Aysel Karakaya ve Yeni Akit'in sahibi Mustafa Karahasanoğlu ile birer telefon görüşmesi yaparak taziyelerini iletti. 

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, gazeteci Karakaya'nın vefatı nedeniyle eşi Aysel ve oğlu Fatih Karakaya'ya başsağlığı diledi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Davutoğlu çifti, Karakaya'nın vefatı nedeniyle duydukları üzüntüyü ailesiyle paylaştı. 

Başbakan Davutoğlu'nun ayrıca Yeni Akit Gazetesi'nin sahibi Mustafa Karahasanoğlu ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Karakaya'nın vefatı dolayısıyla sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, Karakaya'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve Yeni Akit camiasına başsağlığı diledi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hasan abi, Allah seni rahmetiyle kuşatsın. Yüce Rabbim, Peygamber Efendimizin manevi huzurunda ruhunu teslim eden Hasan abiyi ona komşu eyle" ifadelerini kullandı.