Gazeteci Hakkı Devrim, 87 yaşında vefat etti.

Alınan bilgiye göre, bir süredir kanser ve yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı tedavi gören Devrim, bu sabah evinde hayatını kaybetti.

Devrim'in cenazesi, yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kilyos'taki aile mezarlığında toprağa verilecek.

Eskişehir'de 1929'da dünyaya gelen Hakkı Devrim, 1947'de Kabataş Erkek Lisesi'nden, 1951'de de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Devrim, 1950-1954 arasında İstanbul Radyosu söz ve temsil yayınlarında reji asistanı olarak çalışırken, gazeteciliğe 1952'de Son Saat'te röportaj yazarı olarak başladı. Ardından Tercüman, Havadis, Yeni Sabah, Ege Ekspres ve Tasvir gazetelerinde çeşitli görevlerde bulunan Devrim, Yeni Sabah'ta genel yayın yönetmenliği yaptı.

Devrim, 1965'te Meydan dergisinin kurucuları arasında yer aldı, Meydan Larousse ansiklopedisinin genel yayın müdürlüğünü üstlendi.

Arkadaşlarıyla 1973'te Kaynak Kitaplar Yayınevi'ni kuran Devrim, bir süre basın-yayın dünyasından uzaklaştıktan sonra 1990'da Doğan Yayın Grubu'nda gazeteciliğe döndü ve tanıtım (promosyon) programlarında yer alan ansiklopedilerin hazırlanmasına katkı sağladı.

Devrim, daha sonra AD Kitapçılık'ta genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. Posta gazetesinde 1995'te Telaynak köşesini yazan Devrim, CNN Türk'te "Hakkıyla Sohbet" ve "Günbegün" adıyla sohbet programları yaptı. Devrim, 2005-2011 arasında Okan Bayülgen'in birçok programında daimi konuk oldu.

Hakkı Devrim, uzun yıllar Radikal'de de köşe yazarlığı yaptı.