KÖLN (AA) - Yurt dışındaki Galatasaray taraftar dernekleri, yeni kurdukları "Galatasaray Dernekleri Yurt dışı Federasyonu"nun çatısı altında birleştiler.
Köln, Stuttgart, Hamburg, Augsburg, Berlin, Schwabisch Hall, Düsseldorf, Leverkusen, Plettenberg, Berlin, Ukrayna, Romanya ve Kaliforniya Galatasaray taraftar dernekleri, Köln'de bir araya gelerek aldıkları kararı açıkladılar.

Galatasaray Dernekleri Yurt dışı Federasyonu Başkanlığına, Galatasaray kongre üyesi ve Köln Galatasaray Taraftar Derneği Başkanı Yakup Peker seçilirken, asbaşkanlığa Ayhan Yıldız ile Ali Tercan getirildi. Federasyonun genel sekreterliğine Önder Zeybek, muhasip üyeliğe Can Sarıer, yönetim kurulu üyeliklerine Güngör Küçükbay ve Yaşar Coşkun seçilirken, yönetim kurulu yedek üyeler ise Sezai Parlak ile Yaşar Coşkun olarak belirlendi.

Toplantıda federasyonu kurmaktaki amaçlarını anlatan Peker, "Avrupa'nın ve dünyanın bir çok şehrinde Galatasaray sevgisi ve aşkıyla kurulmuş bulunan Galatasaray dernekleri olarak bir araya gelip, yurt dışındaki potansiyel Galatasaray gücünü, maddi ve manevi güç olarak Galatasarayımıza kazandırmak istiyoruz" dedi.

"Birlikte birçok projeye imza atıp Galatasarayımıza hizmet etmek istiyoruz" diyen Yakup Peker, "Bizim için aslolan Galatasaraydır ve takımımıza hizmet etmek bizim için şereftir" ifadesini kullandı.

Asbaşkan Ayhan Yıldız ise Avrupa'da yıllardır Galatasaray sevgisiyle mücadele ettiklerini, yeni kurulan federasyon ile daha güçlü şekilde Galatasaray için bir çok faaliyet gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından dernek başkanları birlikte federasyonun kuruluş pastasını kestiler.