Koç Topluluğu şirketler grubunda 10, 20, 25, 30 ve 35. yılını tamamlayan ve Ford Otosan çatısı altındaki yolcuğu sırasında “altın izler” bırakan 1.000 başarılı çalışana “Ford Otosan Altın İz Hizmet Ödülleri” verildi. Ödül törenine, Ford Otosan üst düzey yöneticileri, müdürleri ve Türk Metal Sendikası temsilcileri de katıldı. Ödüller, üst düzey yöneticiler tarafından sahiplerine dağıtıldı. 
Düzenlenen törende; kağıttaki ilk fikirden banttaki son ürünün tüketici ile buluşmasına kadar bir takım olarak çalışan Ford Otosanlılara, güne özel sahne gösterileri ile işitsel ve görsel şölen yaşatıldı. Ödül alan çalışanlar, arkadaşlarının desteği ile kendileri hakkında hazırlanan sürpriz anı filmlerini duygulanarak izledi. 

Beraber olmak beraber hayal etmektir
İzlerin çoğaltılması ve altın rengine dönüştürülmesi için hayallerin ortak gayretlerle hayata geçirilmesinin öneminin vurgulandığı törenin takdimini gerçekleştiren Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, “Fırsat eşitliğine dayalı, sürdürülebilir ve yenilikçi insan kaynakları uygulamaları ile çalışan bağlılığını merkezimizde tutuyoruz. Şirket olarak elde ettiğimiz her başarının altında, gönülden bağlı çalışanlarımız var” dedi. 
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ise sözleri, eylemleri ve emekleriyle Ford Otosan’ı geçmişten geleceğe taşıyanların, bu büyük ailenin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, “Ford Otosan olarak, otomotiv sektöründe mükemmel üretimden ihracat liderliğine global mühendislik faaliyetlerinden imalatçılarımızla geliştirdiğimiz ekonomiye varan geniş bir çerçevede ülkemize değer katarken, 10.000’e yakın çalışanımız ile sektörde istihdamda da öncü rol oynuyoruz. Bugün Türkiye’nin Ticari Gücü ve öncü sanayi kuruluşu olmamızda rol oynayan tüm emektarlarımızın katkısıyla sektörde birçok ilke imza attık ve altın izler bıraktık. Bu şehrin, bu ülkenin ve dünyanın yollarında bırakılan altın izler unutulmadı ve unutulmayacak” dedi.