Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar, "Batı Şeria ve Kudüs'te direnişin artırılması ve İsrail işgaline karşı verilen tepkinin sürdürülmesi" çağrısında bulundu.
Hamas ve İslami Cihad'ın yanı sıra Halk Direniş Komiteleri, Halk Direnişi, Yıldırım Güçleri, El-Ahrar Hareketi, Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlığı ve Filistin Halk Mücadelesi Cephesi gibi gruplar, Gazze'de düzenledikleri ortak basın toplantısında, "Filistin halkının topraklarına sahip çıktığını ve mukaddesatları konusunda geri adım atmayı reddettiğini" duyurdu.

Filistin direniş grupları adına konuşan Muhammed el-Berim, Filistinlilerin Yahudi yerleşimcilere yönelik bıçaklı eylemlerini "İsrail'in işlediği ihlallere karşı bir tepkidir. Kudüs ve Batı Şeria'daki kahramanca eylemleri tebrik ediyoruz. İsrail işgaline karşı bu tür eylemlerin sürmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Mescid-i Aksa ve kentlerimizin savunulması konusunda Filistin halkının tam anlamıyla birlik halinde olduğunu vurgulayan Berim, Filistin yönetiminden de "İsrail ile güvenlik işbirliğini durdurmasını ve Batı Şeria'daki direnişin elini serbest bırakmasını" istedi. 

Kudüs'ün çeşitli mahalleleri bir süredir İsrail askerleri ile Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlara tepki gösteren Filistinli gençler arasında çıkan olaylara sahne oluyor.