İstanbul'da 27 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek TEB BNP Paribas İstanbul Open'a erkeklerde dünya tenisinin 2 numarası İsviçreli Roger Federer katılacak.
ATP World Tour 250'nin organizasyonu kapsamında yapılacak turnuvanın Ritz Carlton Otel'de yapılan basın toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ATP Avrupa Başkanı Laurent Delanney, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal ve turnuva direktörü Stefan Tzvetkov katıldı.

Yapılan anket sonucunda tenisseverlerin Federer ismini Türkiye'de görmek istemesi üzerine, İsviçreli raketle anlaşıldığı açıklandı. Kısa bir videosu yayınlanan Federer, videoda yaptığı açıklamada, "Türkiye her zaman gelmek istediğim bir ülkeydi. Nisan'da beni izlemeye geleceğinizi düşünüyorum. İstanbul'da görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.

Federasyon Başkanı Durmuş, Federer'in turnuvaya katılmasının önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Sporcuların televizyondan izlenmesiyle kortta izlenmesi farklı. Federer, kortlarımıza girerek Türk tenisine çok şey katacak. Federer'in Türkiye'de oluşturacağı etki, tenis algımıza büyük destek verecek. Federer'in oynaması çok önemli. Federer'le birlikte ilk 5, ilk 20, ilk 100'den gelebilecek sporcular olacak. Dünyanın en değerli tenis oyuncuları burada olacak. Federer geliyorsa, en iyi tenisçiler gelecek."

Türk tenisçilerin katılıp katılmayacağının daha sonra belli olacağını belirten Durmuş, "Dünyanın en iyi kadın tenisçilerini getirmiştik. Çok iyi organizasyonlar yaptık. Bu turnuva ülkemize çok değer katacak" dedi.

Durmuş, bu turnuvalar sayesinde Türk tenisinde dünyanın bir numarasını çıkarmak istediklerini de kaydetti.

Delanney: "Federer, Türk tenisine çok şey katacak" 

ATP Avrupa Başkanı Delanney, dünyanın gelmiş geçmiş en önemli tenisçisinin bu turnuvaya katılacak olmasının Türk tenisine çok şey katacağını dile getirdi.

Delanney, Federer dışında da iyi raketlerin İstanbul'a geleceğini aktararak, şu ifadelerini kullandı:

"Federer, uzun ve başarılı bir kariyere sahip. Turnuvaya gelme konusunu ince eleyip sık düşünmüştür. Fazla turnuvaya katılmayan bir sporcu. Gelişinin kendisine ne kazandıracağını çok düşünmüştür. Organizatörlerin büyük katkısıyla ikna olmuştur. Federer, Türk tenisine çok şey katacak ve Türk konukseverliğine bayılacaktır. O buraya tenis turnuvasını kazanmaya gelecektir."

ATP'nin İstanbul'daki ilk turnuvası olacağının altını çizen Delanney, "Dünyada 62 yerde turnuva düzenliyoruz. Bütün bu harita içerisinde İstanbul'un eksikliğini hissediyorduk. Artık bu boşluk kapatılacağı için gurur duyulması lazım. Birkaç ay içerisinde dünyadaki en iyi tenis oyuncularının bazılarını İstanbul ağırlayacak."

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türk tenisine destek olmaktan gurur duyduklarını dile getirerek, "Son yıllarda çok önemli yıldızlar geldi. Yaptığımız anketler sonucunda bir erkek turnuvasının gelmesinin yönünde karar aldık. Bu çok önemli bir organizasyon. Gururla ve severek destek veriyoruz" diye konuştu.

Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal ise en çok istenen ismin anketlerde Federer olarak belirlendiğini açıklayarak, "Federer bir efsane. Türk tenisinin, kendisini ne kadar istediğini gördü ve teklifimizi kabul etti. İlk senemizde tenisin gelmiş geçmiş en büyük efsanesi Federer gelecek. Uzun görüşmeler sonucunda ikna edildi ama kolay olmadı" değerlendirmesinde bulundu.

Biletleri 19 Şubat Perşembe günü satışa çıkacak turnuva, 8 bin kapasiteli Koza World of Sports Arena'da yapılacak. Hafta sonu maçları için biletlerin 80 lira, haftalık kombine olarak 290 lira, diğer bölümlerin ise 30 ile 50 lira arasında satışa sunulacağı açıklandı.

Konuşmaların ardından TEB ile Garanti Koza arasında isim sponsorluğu anlaşması imzalandı.