1871’de başlayan baklavacılık serüveninde 5’inci nesil olarak yoluna devam eden Faruk Güllüoğlu, sektöründeki öncü konumunu kadın çalışanlara verdiği önemle de farklı bir boyuta taşıyor. Geleneksel tatlıcılığın erkek egemen görüntüsüne rağmen Faruk Güllüoğlu bünyesinde çalışan kadınların oranı ve üstlendikleri kritik pozisyonlar dikkat çekiyor. Faruk Güllüoğlu, erkeklerin ağırlıkta olduğu baklavacılıkta kadın çalışan sayısının da artması için projeler hayata geçiriyor.

Kadınlara pozitif ayrımcılık 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Faruk Güllüoğlu Genel Müdürü Emel Yiğit, idari pozisyonların yanında üretimde de önemli oranda kadın çalışana sahip olduklarını ifade etti. Faruk Güllüoğlu’nun üst ve orta düzey yönetici pozisyonlarında da 30’a yakın kadın çalışan olduğunu belirten Emel Yiğit, kadın istihdamı politikalarının geleneksel tatlıcılık sektörüne örnek olmasını umduklarını da sözlerine ekledi. Sektörde çalışan birçok kadın olduğunu dile getiren Yiğit, “Sektörümüzde özellikle pasta tarafında çok fazla kadın çalışıyor. Ancak baklava üretiminde kadın çalışan pek yok. Biz de kadın baklavacı sayısının artması için projeler hayata geçiriyoruz. Kadın baklavacılar projesi bizim için önemli bir proje” dedi.

Kadın çalışan oranı % 32
Yiğit, şunları söyledi: “Sektörümüz çoğunlukla erkeklerin çalışma alanı olarak algılanıyor. Ancak Faruk Güllüoğlu olarak farklı bir istihdam politikası izliyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadın çalışanlarla ilgili yeni politikalar üretilirken biz uzun süredir bu alanda farklı bir konumdayız. Tüm şirketlerde olduğu gibi idari pozisyonlarımızda kadın çalışanlarımız var. Ancak biz üretimde de önemli oranda kadın istihdamı sağladık. Toplamda 500’ün üstündeki çalışanımızın 160’tan fazlası, yani yüzde 32’si kadın. Ve bunların 100’den fazlası üretimde çalışıyor. Ayrıca üretimde kadın çalışan sayısını artırmak ve nitelikli iş gücü yetiştirmek için özel programlar uyguluyoruz.”