ANTALYA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, EXPO 2016 Antalya sergi alanında Ankara'yı temsil etmek için bahçe kuracaklarını belirterek, "Ümit ediyorum Türkiye'ye turist açısından da çok ciddi bir katkısı olur. EXPO, güzel Antalyamızda güzel bir etkinlik" değerlendirmesinde bulundu.

Gökçek, Antalya'nın Aksu ilçesinde çalışmalarında sona yaklaşılan EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret ederek, proje hakkında bilgi aldı.

EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Kazım Aydın ile EXPO'yu bagi aracı ile gezen Gökçek, 22 Nisan akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak EXPO 2016 Antalya sergi alanında bahçe kuracaklarını ifade etti.

"Türkiye Tema Bahçeleri Projesi" kapsamında sergi alanına belediye olarak kuracakları bahçe çalışmalarını da inceleyen Gökçek, EXPO 2016 projesini çok beğendiğini vurguladı.

Ankara'yı EXPO'da en güzel şekilde temsil etmek istediklerini vurgulayan Gökçek, 10 farklı temada 15 dönümlük bir alanda yapılan bitki heykellerinin dikkat çekici olduğunu ifade etti.

Gökçek, EXPO 2016 Antalya sergi alanında kısa sürede güzel işler yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bazı bölümler özellikle dikkatimi çekti. Bilhassa bu yabancılara yaptırdığınız çiçek hayvanlar. Onlar çok hoşuma gitti. Tebrik ediyorum, kutluyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak geldik, yerimizi gördük. Elemanlarımızı gönderdik. İnşallah onların da ciddi bir hazırlığı olacak. Ankara'yı burada en güzel şekliyle temsil edelim istiyoruz. Ümit ediyorum ki Türkiye'ye turist açısından da çok ciddi bir katkısı olur. Güzel Antalyamızda güzel bir etkinlik. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve kutluyorum."

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Aydın, ziyarette Gökçek'e EXPO 2016 Antalya'nın simgesi şakayık takdim etti.