Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, evde eğitim hizmeti verilen öğrenciler için K12 Online Eğitim Platformlarına ücretsiz erişim sağlanmasına ilişkin işbirliği protokolü MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör ve SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet ETİ arasında dün imzalandı.
Törende konuşan Güngör, MEB'in özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere, evlerine ya da hastanelere öğretmen göndererek destek sunduğunu belirterek, "Protokol sayesinde SEBİT, bu öğrencilerimize zengin eğitim fırsatlarını içeren bir portal imkanı sunacak. Toplumsal sorumluluk projesi çerçevesinde bu önemli adımı atıyoruz" ifadelerini kullandı.

SEBİT Genel Müdürü Ahmet Eti ise protokolle öğrencilere, ders yazılımları, vitamin, okul öncesi, İngilizce ve diğer derslerin yazılımlarının yer alacağı zengin bir içerik sunulacağını kaydetti.

Protokolle, evde eğitim hizmetinden yararlanan öğrenciler, K12 online eğitim platformlarından, Vitamin, LiseGo ile Kayıp Sesler Ülkesi, TEDdy's Ready, Buki Öğreniyor, TEDdy's Having Fun'dan ücretsiz yararlanacak. 

Hizmetin sağlanabilmesi için öğrencilerin "www.vitaminegitim.com/ozelogrenci" adresinden üyelik işlemlerini yapmaları gerekiyor.